Erdoğan tebrik etmişti: Başdanışmanı Daron Acemoğlu'na tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Nobel kazanan Daron Acemoğlu'na tepki göstererek bazı ülkelerin yoksul kalmalarının sebebinin Acemoğlu'nun ürettiği teoriler olduğunu öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, "2024 Nobel Ekonomi Ödülü"nü kazandığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da tebrik edilen ekonomist Daron Acemoğlu'nu eleştirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Acemoğlu'nun çalışmalarına tepki gösteren Bulut, "Nobel getiren soruymuş; neden bazı ülkeler zengin, diğerleri yoksul!!  Ben sana söyleyeyim Daron Bey; sen ve senin gibi kemal derwish türevleri, vahşi kapitalizm, acımasız emperyalizm ve özgürlük süsü verilmiş liberalizm, dünyayı rahat sömürsün diye 'teori' ürettiğiniz için!" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Ekonomist Daron Acemoğlu'nu tebrik ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Acemoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda demokrasi vurgusu yaparak, "Demokrasi olgusunun saldırı altında olduğu zamanlardan geçiyoruz. Yapay zeka ile ilgili bir çok konu, ekonomik eşitsizlikler, çalışma hayatının geleceği, yaşlanan dünya ve iklim değişimi gibi hepsi birbirinden önemli konularla baş edebilmek için gerekli olan toplumsal mutabakatı sağlamanın yolu her zamankinden daha güçlü kurumlara sahip olmaktan geçiyor" demişti.

(SOSYAL MEDYA)