Erdoğan: Türkiye Ukrayna'nın garantörü olmaya prensipte hazır

Erdoğan, Ukrayna'nın Rusya'yla anlaşma süreciyle ilgili garantörlük teklifine "sıcak baktıklarını" kaydetti; "Ukrayna’nın güvenliğini teminen garantör ülkelerden biri olabiliriz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna'nın garantörlük teklifine olumlu baktıklarını belirterek "Türkiye Ukrayna'nın garantörü olmaya prensipte hazır. Ancak bu formatın ayrıntıları üzerinde çalışılması gerekiyor" açıklaması yaptı. Özbekistan ziyareti dönüşü konuşan Erdoğan, "Garantörlük konusunda da biz, Ukrayna’nın güvenliğini teminen garantör ülkelerden biri olabiliriz, buna ilke olarak sıcak bakıyoruz" dedi.

İstanbul'daki müzakerelerin mevcut süreç için "anlamlı bir ivme" olduğunu ifade eden Erdoğan, Ukrayna ve Rusya liderlerinin görüşmeleri için ev sahipliği teklifini yeniden ileteceğini kaydetti. Erdoğan, 'Döner dönmez gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Zelenskiy’le görüşmeler yapma kararlılığım var. Bu görüşmelerde her ikisine şahsım, milletim adına teşekkürlerimi ifade edip “Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek” diyeceğiz. Temenni ediyorum ki inşallah bir araya getirme noktasında kendilerinden bir tarih kaydını alırız' ifadelerini kullandı.

Ukrayna heyeti İstanbul müzakerelerinde Türkiye dahil sekiz ülkenin garantör ülke olmasını teklif etmişti. (Reuters)

 

Etiketler erdoğan ukrayna