Erdoğan’a destek veren cihatçı Bülbülzade Vakfı’na hibe yağdı

2013 yılında, Suriye'den gelen ve 'din adamları' denen kişilerle toplantılar yapıp sonuç bildirgesinde cihat çağrısı yapan vakfa 125 bin Euro destek verildi.

Google Haberlere Abone ol

Hemen her seçim döneminde Erdoğan ve AK Parti’ye destek açıklaması yapan ve “Suriye’deki çete liderlerine kapılarını açtığı” iddiasıyla gündeme gelen Bülbülzade Vakfı'na 125 bin Euro fon verildi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, iktidara yakınlıkları ile bilinen ve kamu kaynaklarından sağlanan ayrıcalıklarla sıkça gündeme gelen TÜGVA ve TÜRGEV’in de aralarında olduğu vakıf ve derneklere fon yağdıran Türkiye Ulusal Ajansı, tartışmalı bir derneğe daha kapılarını açtı. Antep merkezli faaliyet yürüten, 2013 yılında gerçekleştirilen ve kamuoyuna, “cihat çağrısı yapılan toplantılar” olarak yansıyan toplantılara ev sahipliği yapan Bülbülzade Vakfı’na hibe verildiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı’na bağlı çalışan ve “Avrupa Birliği programlarını en etkin şekilde yürütmek” ile görevlendirilen Türkiye Ulusal Ajansı, gençlik alanında Erasmus akreditasyonuna sahip kurum ve kuruluşlar için hibe tahsis sürecini tamamladı. Türkiye Ulusal Ajansı, hibe tahsislerinde Erasmus rehberinde belirtilen çerçevenin dikkate alındığını belirtti.

EN BÜYÜK PAY MÜSİAD'IN 

Türkiye Ulusal Ajansı’nın, “Gençlik Hareketliliği” alanında hibe verilen vakıf ve derneklere verdiği hibelerin ayrıntıları 24 Mayıs’ta belli oldu. Bu kapsamda toplam 13 vakıf ve derneğe, 1 milyon 425 bin Euroluk hibe sağlandığı bildirildi. Toplam 1,4 milyon Euro pastadan en büyük payı, 200 bin Euro ile MÜSİAD’ın aldığı kaydedildi. TÜRGEV’in de 175 bin Euro hibe ile yer aldığı listede Bülbülzade Eğitim Sosyal Sağlık Kültür Spor Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ayrıntısı da dikkat çekti.

BÜLBÜLZADE’YE 125 BİN EURO

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye destek açıklaması yapan 281 vakıf ve dernekten biri olan Bülbülzade Vakfı’na da 125 bin Euro hibe verildiği ortaya çıktı.

2013 yılında, Suriye'den gelen ve “muhalif din adamları” olarak nitelendirilen kişiler ile Antep'te toplantı yapan, toplantının sonuç bildirgesinde ise “Cihat çağrısı” yapan vakfa verilen hibenin gençlik hareketliliği alanında kullanılacağı belirtildi. 

(HABER MERKEZİ)