Erdoğan'a isyan eden çiftçi Burhan Kuzu'nun danışmanıymış

Bursalı üretici Sinan Çiftçi'nin "Cumhurbaşkanı ‘Ananı da al git’ demişti..." sözleri gündem oldu. Çiftçi'nin eski AK Partili milletvekili Burhan Kuzu'nun danışmanı olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da tarımla uğraşan ve AK Parti'nin ekonomi politikalarına isyan eden üretici Sinan Çiftçi'nin, vefat eden AK Partili milletvekili Burhan Kuzu'nun eski danışmanı olduğu ortaya çıktı.

Çiftçi'nin X (Twitter) adresinden geçmişte yaptığı paylaşımlarda Burhan Kuzu ile olan fotoğraflarını paylaştığı görüldü.

1 Ağutos'ta ANKA Haber Ajansı’na çiftçilerin sıkıntıları ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu paylaşan Çiftçi'nin söyleşi sırasında çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştığı görüldü. Çiftçi, haberinin yayınlanmasının ardından Gazete Duvar'ın paylaşımını da yeniden yayınladı.

ANKA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Çiftçi, "Cumhurbaşkanım, sizi çok seviyoruz ama keşke siz de beşli çeteyi, vergi kaçıranları, Ziraat Bankası’ndan hibe kredi çekip kredi borcunu ödemeyen Yıldırım Demirören’i, kara para aklayanları, tefecileri, aracıları sevdiğiniz kadar alın teri döken, emek harcayan, üreten, çiftçiyi sevseydiniz. Biz üvey evlat durumundayız maalesef. Sayın Cumhurbaşkanım bizim sizi sevdiğimiz kadar keşke siz de bizi sevseydiniz de üreten, alın teri döken çiftçi bu hale gelmezdi. Türkiye, kara para aklayanların, vergi kaçıranların cenneti olmuş durumda. Üretici, çiftçi, hayvancı perişan olmuş durumda; cenazesi kaldırılmak üzere. Hani ‘Ananı da al git’ demişti ya başbakanken Sayın Cumhurbaşkanı. Bugün söylese daha mantıklı. O gün o kadar sıkıntılar yoktu. Bugün çiftçinin anası ağlıyor. Salçalık domatese çözüm bulunması lazım. Binlerce insan bu işten ekmek yiyor" demişti.

Ne olmuştu?

AK Parti'de milletvekilliği dahil birçok görevde bulunan Burhan Kuzu'nun, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile fotoğrafı ortaya yayınlanmış ve Zindaşti'nin serbest kalması için yargı görevlilerini aradığı ortaya çıkmıştı. Kuzu hakkında soruşturmalar ve dava açılmıştı.

Bir davada 5 yıla kadar hapsi istenen Kuzu, 1 Kasım 2020'de korona virüsü (Covid-19) nedeniyle vefat etmişti. 

Kuzu'nun eski danışmanı Sinan Çifti, 8 Ağustos 2021'de Bizim TV Youtube kanalındaki açıklamasında Kuzu'nun öldürüldüğünü iddia etmişti. Kuzu'nun “Fuat Oktay, Berat Albayrak ve Mustafa Şentop'a çok iş çözdürdüğünü” öne süren Çiftçi, “Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı. En çok Berat Albayrak'ı kullanırdı. Fuat Oktay, Mustafa Şentop'a da çok iş çözdürdü. Bu olaylar daha da büyümesin diye Zindaşti dosyasını kapatmak için hastanede Burhan Kuzu'nun fişini çektiler diye düşünüyorum” demişti.

(ALINTI)