Erdoğan'a müzik yasağı tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzik yasağı açıklaması ve “Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” sözü tepki çekti, sosyal medyada açılan etikete binlerce yorum yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından Covid-19 kısıtlamalarıyla ilgili alınan yeni kararları duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamasında sarf ettiği “Müzikle ilgili sınırlamayı 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” sözleri tepki çekti. Aralarında Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu politikacılar ile sanatçılar, oyuncular, şarkıcılar "#kusurabakıyoruz" etiketi altında müzik yasağına tepki gösterdi.  

Erdoğan'ın sözlerine gösterilen tepkilerden bazıları şöyle:

Cem Adrian: "Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz."

Niyazi Koyuncu: "Müziği rahatsızlık olarak görmek!"

Redd Grubu paylaşımında şunları söyledi: "Pandemi süresince yasaklardan neredeyse en fazla etkilenen sektörlerden biriyiz. Bu durumun ihmalden öte ideolojik olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İktidarın içki ve tütün mamüllerine ilişkin sponsor ve reklam yasakları ile zorlukla ayakta kalan tükenmek üzere.

Sanata, eğlenceye, çok renkliliğe, yaşam biçimine müdahaleye daha ne kadar sessiz kalabiliriz? İktidar öyle istiyor diye yaşam biçimlerimizin geldiği durum ortada. müzisyenler, dinleyiciler, tüm paydaşlar dayanışma içinde bu "rahatsızlık verme" meselesine itiraz etmeliyiz.

Gece 12'de enstrümanlarımızı çalarak, müzik açarak, şarkı söyleyerek #kusurabakıyoruz demeye ne dersiniz?"

Aylin Aslım: "Müzik rahatsızlık vermez, rahatsız ruhlara şifa olur. Müzisyen rahatsız etmez, sanatını icra eder" 

Gaye Su Akyol: "Rahatsız oluyorsan dinleme beyefendi"

Armağan Çağlayan: "İnşaat yaparakta kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok! İnşaat izinleri, yanlarında meskun mahal olan yerlerde bile 24 saat. 24 saat bitmiyor o inşaat gürültüsü!" Çağlan attığı ikinci bir tweette ise "Müzik yasağı Bilim Kurulu’nun önerisi mi acaba?" diye sordu.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel:
 Arkadaşlar, merak etmeyin. Bunları devirince 80 milyon after party yapacağız. Bol müzikli :)


CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer
: "Erdoğan: “Biz kimseye yaşam tarzı dayatmadık, dayatmıyoruz, dayatamayız” 29.01.2011 – “Asla temsil ettiğim kamu gücünü kullanarak, kimsenin hayat tarzına müdahale sayılabilecek bir yola başvurmadım” 04.01.2017 – “Kimsenin hayat tarzına müdahale etmiyoruz” 28.11.2020.”

 
CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil: "Ortalık Teksas'a dönmüş, mafyacılıkla yağmacılık yapan eş dost akraba birbirine düşmüş, kasa tamtakır, halk perişan ama kainat başkanının derdi müzikten ve eğlence yerlerinden kurtulmak! Emin olun şu ülkenin en az %60'ında sizden büyük rahatsızlık kaynağı yok!" (HABER MERKEZİ)