Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Cumhur İttifakı olarak 2023 imtihanını başarıyla vereceğiz

15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıl dönümü etkinliğinde konuşan Erdoğan'ın gündeminde yine muhalefetin oluşturduğu altılı masa vardı: 6'lı masada şehitlerimizin esamisi okunuyor mu?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programında kürsüye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle birlikte çıktı.  

Konuşmasında muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı seçimi için oluşturduğu altılı masa ve yaşanan sel felaketleri üzerinden İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını eleştiren Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

- Milletimiz 15 Temmuz'da destan yazdı, darbe girişimini akamete uğrattı. Şimdi 6'lı masaları var. Bu 6'lı masada şehitlerimizin esamisi okunuyor mu? Onların derdi başka, onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar.

- Şu anda biz buradan konuşuyoruz. Ama aynı anda şu anda Ankara'da da Kızılay başta olmak üzere ülke genelinde şu törenler yapılıyor. Çünkü kalpler aynı anda atıyor. İşte bu buluşmanın adı nedir; Cumhur İttifakı.

- Darbecilere karşı direnmek üzere harekete geçenlerin tamamı şehadeti göze almıştı. Cumhur İttifakı olarak bu mücadeleyi o gece nasıl ispatladıysak şunu bilelim ki bundan sonraki süreçte de aynen ispatlamaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'la ilgili anlatılacak o kadar şey var ki, tarih hepsini hakkıyla kaydedecektir.

'ARADIKLARI FIRSATI SUNMAYACAĞIZ'

- İstanbul'da sel afetinde acaba sorumlular neredeydi? Aynı şekilde Ankara'da. Bunların hesabını 2023'te sandıklarda sormaya var mıyız? Cumhur İttifakı olarak bu hesabı sormaya hazır mıyız? Ülkemizin bir daha 15 Temmuz gibi musibetlere maruz kalmaması için büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını kararlılıkla sürdüreceğiz. 2023 imtihanını başarıyla vererek, bu kutlu menzile doğru yolumuza devam edeceğiz.'

- 2013'ten beri verdiğimiz çok yönlü mücadelenin yeri ayrıdır. Gezi olaylarının sebebi ağaç ve çevre hassasiyeti değildir. 17-25 Aralık yargı emniyet darbe girişiminin sebebi asla hukuk ve adalet anlayışı değildir. Çukur eylemlerin sebebi meşru hak talebi değildi. 15 Temmuz darbe girişiminin sebebi milletin çıkarları değildi. Finans saldırısının sebebi asla faiz kur hesabı değildi.

- Hemen her alanda maruz kaldığımız siyasi ve ekonomik ambargoların sebebi asla demokrasimizi koruma gayesi değildi. Tahammül edilemeyen Cumhur İttifakı değildir, asıl tahammül edilemeyen Türk milletinin iradesine sahip çıkması, hedeflerine kilitlenmiş olmasıdır.

- Siyasi ve ekonomik güç odaklarının yeniden yapılandığı dönemde, ülkemizi bir kez daha oyun dışında bırakmak isteyenlere aradıkları fırsatı sunmayacağız.

- 15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top, tüfek değil, iman belirler, yürek belirler, inanç belirler.

'BAY KEMAL ÇIKMIŞ KYK'LARA FAİZ YÜKÜ BİNDİRİYORMUŞUZ...' 

- Yaşadığımız diğer sorunların, küresel ve bölgesel krizler elbette bizi de etkiliyor. Hayat pahalılığı başta olmak üzere insanları sıkıntıya düşüren gelişmeler yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz çözümsüz değildir, hiçbir yük kalıcı değildir. Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlerimizi, KYK ve onların burslara faiz yükü bindiriyormuşuz. Faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı toplantı sonrası yapacağız. Gençlerimizi faize kurban etmeyiz.

- FETÖ'cüsünden PKK'lısına kadar kamudan temizlenmiş terör örgütü mensuplarına mavi boncuk dağıtanlardan siyasetçi olmaz.

- Tahammül edilemeyen Cumhur İttifakı değildir, asıl tahammül edilemeyen Türk milletinin iradesine sahip çıkması, kendi hedeflerine kilitlenmiş olmasıdır. (HABER MERKEZİ)