Erdoğan'dan 'Bayram' diplomasisi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ve Nijerya Devlet Başkanı Tinubu ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı'nın ilk günüde bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile yaptığı görüşmede Türkiye ile İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuları ele aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Reisi görüşmede, birbirlerinin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile görüşmesinde ise Kazakistan'da yaşanan büyük sel felaketinden ötürü üzüntüsünü paylaştı ve Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu ile görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Sahel bölgesindeki gelişmelerin yakından takip edildiğini, Türkiye'nin Nijerya ile savunma sanayi alanında tecrübe, kabiliyet ve imkan paylaşımına devam edeceğini ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler erdoğan reisi iran