Erdoğan'dan Ermenistan yorumu: Darbenin her türlüsüne karşıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'daki darbe girişimiyle ilgili "Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Askerin devreye girmek suretiyle adeta darbe çığırtkanlığına girmiş olması kabul edilebilir bir şey değildir" dedi. Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili de "Şu anda projemiz alternatifleriyle hazırdır. Dünya bu projeyi gelip hayran hayran izleyecek" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Üsküdar'ın Selimiye Mahallesi'nde restore edilerek kültür merkezi haline getirilen tarihi hamamın açılışına katıldı. Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa çağrısında bulunmasıyla ilgili "Darbeleri kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Cuma namazına gitmek üzere Kısıklı'daki konutundan çıkan Erdoğan, evinin yakınlarındaki bir pastane çalışanlarının kendisinin 67. doğum günü dolayısıyla hazırladığı pastayla beklediğini görmesi üzerine konvoyunu durdurdu. Pastanenin sahibi hazırlanan pastayla Erdoğan'ı karşılayarak, "Nice seneleriniz olsun, Allah size uzun ömürler versin" dedi.  

erdogan
Erdoğan, evinin yakınındaki pastane çalışanlarının kendisinin doğum günü için hazırladığı pastayı kesti. Fotoğraf: AA

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Hep birlikte nice yıllara inşallah. Ülkemizi ileri seviyelere tırmandırarak o günleri hep birlikte yaşamayı Allah bizlere nasip eder inşallah" ifadeleriyle karşılık verdi.

Basın mensuplarının da doğum gününü kutladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabb'im inşallah sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde daha nice yıllar ülkemize, milletimize hizmet etmeyi bizlere nasip etsin. Hep birlikte... Çok teşekkür ediyorum. Bugün aynı zamanda Selimiye Camisi'nin yanındaki mevcut hamamı Üsküdar Belediyemiz, aynen Üsküdar sahildeki Nevmekan gibi gençlerin gelip ders çalışacağı, oturacağı ve oradan inşallah hayatı yeniden şekillendireceği bir mekan haline dönüştürdüler. Bugün hem onun açılışını yapacağız hem cumayı da Büyük Selimiye Camisi'nde kılacağız" ifadelerini kullandı. 

'YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ERMENİSTAN HALKI YAPAR'

Erdoğan daha sonra cuma namazını kılmak üzere Üsküdar'daki Büyük Selimiye Camisi'ne geçti. Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Üsküdar'daki Nevmekan Selimiye'yi ziyaret etti.

Erdoğan, Ermenistan'daki gelişmelerle ilgili, "Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz özellikle mümkün değildir. Askerin devreye girmek suretiyle adeta darbe çığırtkanlığına girmiş olması kabul edilebilir bir şey değildir. Paşinyan'ı zaten halk kendisi alaşağı edecek konuma gelmiştir ama olay darbe olunca darbeye bakışımız bu noktada farklıdır. Eğer bir yönetim değişikliğine gidilecekse bu yönetim değişikliğini Ermenistan halkı yapar. Bunu da Ermenistan halkının tasarrufuna bırakmak lazım."

'DÜNYA KANAL İSTANBUL'U HAYRAN HAYRAN İZLEYECEK'

Kanal İstanbul projesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Her türlü adımı şu anda atmış bulunuyoruz. Ne bundan ana muhalefet anlar ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar. Şu anda projemiz alternatifleriyle hazırdır ve bu projeyi Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya bu projeyi hayran hayran gelip yerinde izleyecek" dedi.

CHP'li belediyelere yönelik eleştirilerini de yineleyen Erdoğan "İstanbul, şu anda ne hale geldiğini görüyorsunuz. Tedbirleri var mı? Yok. Attıkları bir adım var mı? Yok. Şimdi İstanbul'da çöp dağları aynen benim belediyeyi devraldığım zamandaki gibi yükselmeye başladı" diye konuştu.

KABİNEDE KISITLAMAYA İLİŞKİN KARARLAR ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca pandemi kısıtlamalarıyla ilgili "Her zaman benim bir sözüm var. Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmalar pazartesi günü kabinenin önüne gelecek, kabinede de bunun müzakeresini tekrar yapacağız. Ne denli istatistiki eğrilerin nerelere vardığını bakanımız bize sunumunu yapacak, bizler ne gibi tedbirler alabiliriz. Burada lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, ne gibi adımlar atarız, bütün bunları, otellere varıncaya kadar kararını pazartesi günü kabine toplantısında alacak ve ondan sonra da yapacağım açıklamada bunları tüm halkıma ifade edeceğim" dedi. (AA)