Erdoğan'dan İsrail mesajı: Nasıl Karabağ'a, Libya'ya girdiysek aynen onlara da yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de konuştu: Nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'a tepki gösterdi.   

Dün "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım" diyen Erdoğan bugün "Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Rize İl Teşkilatı toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Savunma sanayide Türkiye'nin geldiği noktaya dikkati çeken Erdoğan, bu gelişmelerin hiç kimseyi aldatmaması gerektiğini, "çok güçlü olunması durumunda İsrail'in Filistin'e yaptıklarını yapamayacağını" söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

- Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları da ne yapalım? Atalım. Eğer biz bugün İsrail'e karşı önümüze gelen evelallah lafları yapıyorsak, onlarla bütün ticareti kestiysek, ilişkilerimizi kestiysek...

'YENİDEN REFAH'IN BİR TANE ADAMI VAR... TERBİYESİZİN TEKİ'

- Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı. Kim bu? Yeniden Refah'ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Mahmud Abbas'ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz.

- Bütün bu adımları biz atarken, kendi içimizden ne yazık ki vuruluyoruz. Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Parlamentomuzu biz evelallah hak yolda olan herkese açarız. Ama bunların bu işlerden haberi yok. Eğer bugün partinden birkaç kişi parlamentoya girdiyse sayemizde girdi, bunu gör. Ama bunu göremeyecek kadar gözü var, görmüyor.

 

(HABER MERKEZİ)