Erdoğan'dan Merkel'e: Zirvede sunulacak rapor yapıcı olmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Merkel ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan'ın görüşmede Merkel'e, 'AB Zirvesi'ne sunulacak raporun olumlu gündem istikametinde Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğine yönelik önerileri objektif ve yapıcı bir bakış açısıyla yansıtmasını beklediğini' ifade ettiği kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi öncesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB ilişkilerini geliştirecek adımlar ile bölgesel meseleler ele alındı.

Erdoğan'ın görüşmede, "Türkiye-AB ilişkilerinde diyaloğun ön plana çıkarılmasının olumlu yansımalarını hep birlikte gördüklerini, bu atmosferin oluşmasında Merkel'in şahsi katkısının önemli bir rol oynadığına inandığını" ifade ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Mevcut durumun, Türkiye-AB ilişkilerinin değerini anlamak istemeyen üye ülkeler tarafından bozulmaması için çaba sarf edilmesi gerektiğini" söyleyen Erdoğan'ın, AB Zirvesi'ne sunulacak raporun olumlu gündem istikametinde Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğine yönelik önerileri objektif ve yapıcı bir bakış açısıyla yansıtmasını beklediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, "18 Mart Mutabakatı'nın güncellenmesi çalışmalarının vize serbestisi, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve müzakere faslı açılması gibi unsurları da ele alarak bütüncül şekilde yapılması gerektiğine" işaret ettiği de belirtildi. 

Görüşmede, Türkiye'nin, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de gerilimden değil işbirliğinden yana olduğunu kararlılıkla gösterdiğini savunan Erdoğan'ın, diyaloğun verimli şekilde sürdürülmesi için Yunanistan'ın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi de ifade edildi.

Angela Merkel'in ise görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi dolayısıyla tebriklerini ilettiği kaydedildi. (AA)