Erdoğan'dan Özel'e SGK borçları çıkışı: Popülizm yapmak yerine borcunuzu ödeyin

"SGK'ye en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP'li" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parti ayrımı göstermeden borçları tahsil edeceğiz. Duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz" dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize’de Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin SGK borçları ile ilgili CHP'ye yüklendi. Erdoğan "Borçlarının hatırlatılması CHP'yi rahatsız etti" diye konuştu. CHP lideri Özgür Özel'in açıklamaları hakkında konuşan Erdoğan isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da gönderme yaptı, "Dans gösterisine, vals gösterisine gelince para var. Gazetecilere Roma turu yaptırırken para var. Ancak SGK'ye borç ödemeye gelince para yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

108 KONUTUN ANAHTAR TESLİMİ: İnşası tamamlanan eserler için Rize’de bulunuyoruz. Son yılların en şiddetli sel baskınında ev ve iş yerlerimiz hasar görmüştü. Hemen kolları sıvadık gece gündüz demeden arkadaşlarımız çalıştı. Konutlarımızı, dükkanlarımızı söz verdiğimiz şekilde pırıl pırıl tamamladık. Toplam 108 konutun yanı sıra 10 dükkânı tamamladık. Bugün anahtar teslimini gerçekleştiriyoruz. Bir çok kentsel dönüşüm projesine de imza attık, 133 konut 20 dükkan inşa edildi. Güncel rakamlarla Ayder'e toplam 2 milyar 687 milyon liralık yatırım yaparak eski güzelliğine kavuşturduk. Rize İyidere Lojistik Limanı inşaatının gerçekleşme oranı yüzde 50'yi geçti. Proje bedeli 6,4 milyar liraya varan projeyi 2026'da tamamlamayı hedefliyoruz.

BELEDİYELERİN SGK BORÇLARI: Muhalefet iş yapmak yerine mazeret üretiyorlar. Bakınız bu haftaki grup toplantımızda emeklilerimizle ilgili gayretlerimizden bahsettik. Enflasyonla karşılaştırmalı olarak neler yaptığımızı anlattık. Popülizm yerine borçları ödemelerini söyleyince rahatsız oldular. SGK'ya olan borçlarını ödemediler, CHP yönetimi çok rahatsız oldu, borçlarının hatırlatılması CHP'yi rahatsız etti, ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu, muvazeneleri kaydı, motor su kaynattı. Abuk sabuk işler yapıyorlar. CHP’nin genel başkanı açıklamaları ile partisini gülünç duruma düşürüyor. Neymiş, şayet borçlarını öderlerse CHP'li belediyeler iş yapamaz, hatta çöpleri bile elleriyle toplamak zorunda kalırlarmış. İyi de CHP'li belediyeler zaten çöp toplamıyor ki. CHP deyince çöp çukur akla geliyor. Kamyonla toplamadığınız borçları elle mi toplayacaksınız.

SGK'ya en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP'li. Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait. Borcu en fazla olan belediyeler, CHP'nin sürekli kazandığı belediyeler. Dahası CHP'ye geçen belediyelerin borcu katlanarak artıyor. İlk 5 belediyenin borcunun 9 ila 883 kat arttığını görürsünüz.

Bunların borç ödeme gibi bir alışkanlıkları yok. Eski genel başkanları, genel müdürlüğü döneminde SSK'yı batırmıştı. Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu'nun kötü mirasını aynen sürdürüyor. Atıp tutmayı çok iyi biliyorlar, ama borç ödemeye gelince ara ki bulasın. Dans gösterisine, vals gösterisine gelince para var. Gazetecilere Roma turu yaptırırken para var. Ancak SGK'ye borç ödemeye gelince, yetimin, emekçinin hakkını ödemeye gelince para yok. Sayın CHP Genel Başkanı'na tavsiyem, öncelikle dersine iyi çalışması, ardından enerjisini borcunu ödemekten kaçmak yerine milletin hakkını ödemek için kullanmasıdır. Öne sürülen bahanelerin hiçbirini kabul etmiyoruz. Bakanlığımız parti ayrımı göstermeden borçları tahsil edecek. Duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz." 

 

(HABER MERKEZİ)