Erdoğan'ın 'özür dilesin' dediği Abbas Türkiye'ye geliyor

Ankara'daki Filistin Büyükelçisi, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye resmi bir ziyaret yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın resmi bir ziyaret kapsamında Türkiye'ye geleceği açıklandı. Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Ankara'daki Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, Abbas'ın kısa zaman içinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini, ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini belirtti. 

Mustafa, diplomatik kanallar aracılığıyla ve ilgili protokollere uygun bir şekilde ziyaretin zamanlamasının nihayetlendirilmesi için görüşmelerin devam ettiği bilgisini verdi. Mustafa, Filistin Yönetimi lideri Abbas'ın TBMM Başkanı'ndan da mecliste konuşma yapma daveti aldığını söyledi. Bu konuşmanın zamanlamasının da belirlenmesi için iki ülke arasında resmi diplomatik görüşmelerin yapıldığı ifade edildi. 

ÖMER ÇELİK: SAĞLIK SORUNLARINI ÖNE SÜRDÜ

Bu arada AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında Abbas'ın ziyaretine ilişkin şunları söyledi: "Haftalar evvel biz Ankara'dan İstanbul'a uçakla giderken kendisine Netanyahu'nun ABD Kongresi'ne davet edildiğini sayın Cumhurbaşkanı'na söyledik. Sayın Cumhurbaşkanımız da sayın Abbas'ı TBMM'ye davet etmemiz gerektiğini ifade ettiler ve arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdiler. Meclis Başkanımızla karşılıklı olarak istişare yürütüldü. Sayın Abbas sağlık sorunları olduğunu öne sürerek ifade etti. Başka bir zamanla içerisinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtmiş."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Temmuz Cumartesi günü Rize'de "Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması"nda yaptığı konuşmada, "Ülkemden bazı siyasi partiler diyorlar ki, 'Şu anda hükümet, Filistin Başkanı'nı Türkiye'ye davet etsin ve parlamentoda konuştursun'. Size bunu davet etmediğimizi kim söylüyor? Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi? Gelir veya gelmez ama biz, Filistin halkının adına zaten söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)