Erdoğan'ın sınıf arkadaşının rezidans planı iptal

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sınıf arkadaşı Mesut Toprak'ın Etiler'deki rezidans projesi için bakanlığın yaptığı imar planları, İBB’nin açtığı dava sonucu iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınıf arkadaşı Mesut Toprak'ın Etiler'deki rezidans projesi için bakanlığın yaptığı imar planları, İBB’nin açtığı dava sonucu iptal edildi.

Zeytinburnu’ndaki 16/9 kulelerini inşa eden Tay Group-Astay Gayrimenkul’ün Etiler'de Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme sınırları içinde kalan "Private Residences İstanbul at Etiler" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2021 yılının eylül ayında imar planı değişikliği hazırlayarak planı askıya çıkardı.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okul arkadaşı Mesut Toprak’ın yaptığı grup şirketinin yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda inşa edeceği rezidans projesi için deprem riski nedeniyle yıkılan 60 yıllık Belediye Sitesi’nin bulunduğu parseller konut imarından çıkarılarak 'ticaret ve konut' fonksiyonuna alındı.

Emsal yani inşaat hakkı 1.6, yapı yüksekliği de en çok zemin+7 kat olarak belirlendi.

OY BİRLİĞİ İLE İPTAL EDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, plana süresi içinde itiraz etti. İtirazı reddedilen İBB, şehircilik ilke ve esaslarına aykırı olduğu gerekçesiyle imar planının iptali için dava açtı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Davaya bakan İstanbul 9.İdare Mahkemesi, İBB’nin plana itirazının reddine ilişkin işlemin ve imar planının hukuku uygun olmadığı sonucuna vardı.

İmar planı 26 Nisan 2024 tarihinde oybirliği ile iptal edildi.

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Erdoğan inşaat