Erhan Adem: Tarımda desteğinin azaltılması tam bir akıl tutulması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çiftçilere 17 üründe verilen fark ödemesi desteğinin kaldırılmasını eleştirdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem,  Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çiftçilere 17 üründe verilen fark ödemesi desteğinin kaldırıldığını belirterek, iktidarın çiftçilere yönelik destekleri arttırması gerekirken azaltmasının üretime büyük zarar vereceğini söyledi.

Adem, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 "2025 yılından itibaren gübre ve mazot desteği ile 17 ürüne ait prim desteklerinin kaldırılması, Türk tarımını büyük bir çıkmaza sürükleyecektir. Tarımda sürdürülebilirlik sağlamak ve üreticilerimizi desteklemek yerine, bu tür kararlarla çiftçilerimizin elini kolunu bağlayarak daha büyük sorunlarla baş başa bırakıyorsunuz. 2025 yılında belirlenen 244 TL'lik dekar başına temel ödeme katsayısı, artan maliyetler karşısında yetersiz kalacaktır. Üstelik, bu desteklerin hangi kriterlere göre belirleneceği ve gelecekte nasıl bir artış göstereceği konusunda hiçbir açıklama yapılmamıştır. Sabit bir katsayı uygulaması, değişken ekonomik koşullar göz önüne alındığında ciddi bir yanlışlık olacaktır.

Çiftçimiz, her gün tarlada alın teri dökerken, sizlerin bu kararlarla onlara daha fazla yük bindirmeniz, adeta bir intihar senaryosu yazmaktır. Unutmayın ki, tarımda köstek olmak, sadece çiftçiye değil, tüm topluma zarar verir. Gelin, bu hatadan dönün ve çiftçimizi destekleyerek, birlikte büyütelim."

 

Etiketler Erhan Adem chp