Erişim engeli fenomenler ile şirketleri birbirine düşürdü

Sosyal medya platformu Instagram'a 4 gündür devam eden erişim engeli, fenomenler ile pazarlama şirketleri arasındaki davaların artmasına neden olacak.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Instagram'a getirilen erişim engeli, fenomenler ile pazarlama firmaları arasında sorunlar yaratmaya devam ediyor. 

Gerçek Gündem'in aktardığına göre, bazı fenomenlerin, çalıştıkları pazarlama firmaları ile aralarındaki sözleşmeleri feshetmek veya revize etmek istedikleri öğrenildi. 

Bir perakende zincirinin pazarlama müdürü, Türkiye'de toplam sayıları 200 bini bulan bazı fenomenlerin, şirketlerin taleplerine karşılık tehdide başvurduğunu açıkladı. 

'MAHKEMEYE TAŞINACAK SÜREÇLER YAŞIYORUZ'

Açıklamalarda bulunan pazarlama müdürü, Biz 40’a yakın fenomen/influencer ile çalışıyoruz. 3-6 veya yıllık sözleşmeler yapıyoruz. Instagram'ın kapanması ile iş birlikçilerimiz ile yeniden masaya oturmak istedik. Bazıları ile sözleşmeyi bitirmek bazıları ile de revizyona gitme talebinde bulunduk. Ancak karşılaştığımız tepkiler hoş olmadı. Çoğu bizleri tehdit etti. Mahkemeye taşınacak süreçler yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

'AĞIRLIKLI OLARAK ŞİRKET LEHİNE KARARLAR ÇIKIYOR'

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Avukat Semin Temizöz, “Bu gibi durumlarda şirketlerin de yayıncıların da karşılıklı dava açma hakları bulunuyor. Daha önce bu gibi durumlarla karşılaştık. Ağırlıklı olarak şirket lehine kararlar çıkıyor. Ancak oluşan tazminatın veya şirketin bu süreçten ettiği maddi zararın tahsili uzun sürüyor” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 



(ALINTI)