Erivan'da 'Nikol bir hain' protestoları

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a karşı kendisinin de "İnanılmaz derecede acı verici" olarak nitelediği Karabağ anlaşması sonrası patlak veren protestolar sürüyor. Erivan'da binlerce kişi, "Nikol bir hain" sloganıyla sokağa döküldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a karşı, Karabağ'daki çatışmaları sonlandıran ve kendisinin "İnanılmaz derecede acı verici" olarak nitelediği anlaşma sonrasında patlak veren protestolar sürüyor. Başkent Erivan'da 17 siyasi partinin çağrısıyla binlerce kişi sokağa döküldü.

"Nikol bir hain" sloganını atan eylemciler, başbakanın istifasını istedi. Bazı gruplarla polis arasında çatışma çıktı. 

Protesto gösterilerinin yasaklı olmasına rağmen sokağa çıkan gösteriler Erivan'daki opera binasının önünde polisle karşı karşıya geldi. Bazı göstericilerin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Paşinyan'ın pazartesi gecesi geç saatlerde anlaşmayı açıklamasının ardından da bir grup gösterici Ermenistan parlamentosunu basmıştı. Azerbaycan'da ise kutlamalar düzenlenmişti.

Karabağ’da yıllardır görülmeyen bir şiddetle altı haftadır decam eden çatışmalar, Rusya'nın garantörlüğünde imzalanan anlaşmayla son buldu. Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan anlaşma kapsamında, çatışmalar sırasında kontrolünü Ermenistan'dan geri aldığı topraklar Azerbaycan'da kalacak. Karabağ’ın belirli yerlerine de Rus barış güçleri yerleştirilecek. (DIŞ HABERLER)