Erkan Baş: Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarında kendini arayan vatandaş gibi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın markete gittikten sonra 'Fiyatlar uygun' açıklamasını eleştirirken, arama kurtarma ekibiyle kendisini arayan kişiye benzetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, market alışverişi sonrasında yaptığı "fiyatlar gayet uygun" açıklaması nedeniyle eleştirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, geçen hafta kayıp ihbarı nedeniyle yapılan arama çalışmalarında kendisini arayan kişiye benzetti.

Partisinin Meclis'teki haftalık basın açıklamasında konuşan Baş, şunları söyledi:

'MAAŞI 90 BİN LİRAYI BULAN BİRİNİN 'FİYATLAR UYGUN' AÇIKLAMASI'

Türkiye yönetilmiyor, savruluyoruz, bu iktidar elinde uçuruma doğru sürükleniyoruz! Durumun vehameti nedeniyle AKP tarafından hiç olmadık saçmalıkta gündemlere ve ancak bir cahilin cesaret edebileceği komiklikte sözde PR girişimlerine maruz kalıyoruz. Başkası adına utanmak tabirinin karşılığını iliklerimize kadar hissediyoruz. 

Geçen haftaki basket oynanıyormuş gibi yapılan görüntülerden söz etmiyorum, o başlı başına bir trajikomiklik ama daha önemlisi ve sinir bozucu olanı Erdoğan’ın sözde market alışverişine çıktığı görüntülerdi.

Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alış veriş yapan Erdoğan’ın “Fiyatlar gayet uygun” açıklaması ile yandaş gazetelere bu şekilde haber oldu.

Başka bir haber daha vardı, kendisiyle ilgili kayboldu ihbarı yapıp arama kurtarma ekipleriyle kendini arayan vatandaş!  Bu ikisinin birbirinin aynı olduğunu söyleyebiliriz.

Asgari ücretlinin 2 bin 825 lira gibi utanç tutarına mahkum edildiği bir ülkede aylık resmi maaşı 90 bin lirayı bulan birisinin uygun açıklamasıyla halkı rahatlatma çabasını öfke ve hayret içinde dinliyoruz.

“Fiyatlar gayet uygun" diyen Erdoğan'ın temel gıdaları almadığı market alışverişine 1002 lira ödemiş. Yani 1 saatte asgari ücretlinin bir aylık maaşından en düşük kirayı çıkarınca kalan parayı 1 saatlik alışverişe ödemiş. Ama çıkmış “Fiyatlar uygun” diyor.

Halkın deyimiyle “Yediği önünde, yemediği arkasında”… Saraylarında gününü gün ederek zevki sefa içinde yaşayan Cumhurbaşkanı için 90 bin lİra maaş uygun.

5'li çetenin her ihaleyi alması, her tür vergisinin silinmesi uygun…

Yazlık saray, kışlık saray, uçan saray yüzen saray zaten ağaya beleş!

'GALİBA SADECE KENDİNİZLE İLGİLİ HABERLERİ OKUYORSUNUZ'

Özetle söylemek gerekirse; resmi enflasyonun yüzde 20’ye, gerçek enflasyonun yüzde 44 olduğu bu ortamda, binlerce koruma olmadan teşrif edip Meclis’e gelmeye bile korkan zat tek başına markete gitmiş de bir de fiyatları uygun bulmuş.

Siz galiba sadece kendinizle ilgili haberleri okuyorsunuz. Bu yüzden memleketin geldiği durumdan haberiniz yok. Bu haftanın en acı haberinden belli ki bihaber! (HABER MERKEZİ)