Ermenistan: Karabağ'da iki Le Monde muhabiri yaralandı

Ermenistan hükümeti, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda gazetecilerin yaralandığını açıkladı. Buna göre, Le Monde gazetesinde çalışan muhabirler ateş altına kalırken, iki kişi hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan Başbakanlık Enformasyon ve Halkla İlişkiler Merkezi Direktörü Ovannes Movsisyan, Dağlık Karabağ’ın Martuni kentinde Fransız Le Monde gazetesinde çalışan muhabirlerin ateş altında kaldıklarını ve ikisinin yaralandığını belirtti.

'BİRİNİN DURUMU AĞIR OLABİLİR'

Yaralanan iki kişinin hastaneye kaldırıldıklarını söyleyen Movsisyan, gazetecilerden birinin durumunun ağır olabileceğini ifade etti. Ermeni yetkili, iki muhabirin ön belirlemelere göre Fransa vatandaşı oldukları, ikisinin de Martuni’deki hastanede bulundukları aktardı.

Armeniya televizyonunda çalışan bir kameramanın da yara aldığını fakat durumunun iyi olduğunu söyleyen Movsisyan, Karabağ’da yaralanan tüm gazetecilerin aynı ekipte olduklarını anlattı.

BAKÜ SİVİLLERİ HEDEF ALDIĞI SUÇLAMASINI REDDEDİYOR

Movsisyan, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin özellikle gazeteciler grubunu hedef aldıklarını iddia etti. Bakü ise sivil yerleşimlerin ve nüfusun hedef alındığını reddediyor.

'RUS MUHABİR DE ATEŞ ALTINDA KALDI'

Rusya’da yayın yapan Dojd televizyonu muhabiri Dmitriy Yelovskiy’in de Martuni’de ateş altında kaldığı bildirildi. Dojd televizyonunda yayınlanan habere göre Yelovskiy yara almadı ve şu anda sığınakta bulunuyor.

Ermenistan Başbakanlık Enformasyon ve Halkla İlişkiler Merkezi’nden yapılan açıklamada, Armeniya televizyonunda çalışan Aram Grigoryan adlı gazetecinin de Martuni’de yara aldığı kaydedildi. (Sputnik)