Erzincan'da sağanak sele dönüştü: Can kaybı yok

Erzincan'da dün etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Erzincan Valisi Mehmet Makas, yaptığı açıklamada "Bu sel felaketinde sevindirici olan taraf her hangi bir can kaybımızın olmaması" dedi.

Yolda mahsur kalanları AFAD ekipleri kurtardı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan'da dün yaşanan sel sonrası birçok köy yolu kapandı, yollarda mahsur kalanları AFAD ekipleri kurtardı. 

Akyazı, Başpınar, Işıkpınar ve Kurutirek mahallelerinde çok sayıda ev, işyeri, hayvan barınakları selden olumsuz etkilendi. 

Konuyla ilgili AFAD Erzincan il binasında bir basın toplantısı düzenleyen Vali Mehmet Makas, su taşkınları nedeniyle maddi kayıplar yaşandığını, en büyük sevinçlerinin can kaybı olmaması olduğunu söyledi.

Sel nedeniyle yollar ve sokaklar su ile doldu. 

'MADDİ ZARAR VAR'

DHA'nın haberine göre, Vali Makas basın toplantısında şu bilgileri verdi: "Erzincan il merkezimizi kuzey yönü ile çevreleyen Keşiş dağlarına yoğun bir yağmur ve dolu yağışı oldu. Bundan kaynaklı ufak çaplı da olsa bir sel felaketi yaşadık. Özellikle il merkezimize bağlı Başpınar ve Kurutilek mahalleleri başta olmak üzere hem konutlarda hem tarımsal alanlarda zarara sebep olan bir sel felaketi yaşadık. Bu sel felaketinde sevindirici olan taraf her hangi bir can kaybımızın olmaması. Ancak maddi kayıplarımız var. Maddi kayıplar bağlamında özellikle Başpınar ve Kurutilek mahalleleri başta olmak üzere konutlara su basması şeklinde zararlarımız var. Yine hayvan ağıllarının dağılması ve yine tarım arazilerine sel basması tarzında zararlarımız var. Tüm ekiplerimizle beraber belediyemiz başta olmak üzere özel idare, DSİ, karayolları ve AFAD ekiplerimiz ile beraber sahadaydık. An itibari ile hem yağmurun kesilmesi hem de alınan tedbirler neticesinde süre gelen bir sel olayı devam etmemektedir. Başpınar Mahallesi'nde evleri zarar gören vatandaşlarımızdan akrabalarının yanına tahliye olanlarımız var. Kamu misafirhanelerinde misafir ettiklerimiz var. Ancak altyapı bağlamında hem il merkezimiz de hem bu iki mahallemizde sıkıntılarımız var. Bu içme suyu elektrik değil de yol hasarları, konut ve iş yeri hasarları şeklinde cereyan etti. İnşallah yarın itibariyle hem sel yataklarında DSİ başta olmak üzere makineli tüm kurumlarımı gerekli hizmetleri verecekler. Gece boyunca da çalışmaya devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Erzincan sel