Erzurum'da 3 belediye AK Parti'ye geçti: 'Çoban bile olamaz' demişti

Erzurum'da yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'den belediye başkanı seçilen 3 isim AK Parti'ye geçti. Böylece AK Parti’nin Erzurum’daki belediye sayısı 12’ye yükseldi.  

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ERZURUM - 31 Mart yerel seçimlerinde Erzurum'da başka partilerden belediye başkanı seçilen 3 isim AK Parti'ye katıldı.

İYİ Parti'den Horasan Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Özdemir, Yeniden Refah Partisi'nden Aziziye Belediye Başkanı seçilen Emrullah Akpunar ve Yeniden Refah Parti'sinden Köprüköy Belediye Başkanı seçilen Nevzat Karasu partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katıldılar.

ROZETLERİNİ ERDOĞAN TAKTI

AK Parti 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarına rozetlerini taktı. Bu katılımlarla birlikte AK Parti’nin Erzurum’daki belediye sayısı 9’dan 12’ye yükseldi. Bu partilerden belediye meclis üyesi seçilenlerin AK Parti'ye geçip geçmeyeceği henüz netleşmedi.

Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, yerel seçimler döneminde AK Parti'ye belediye başkan adaylığı için müracaat etmiş fakat Özdemir'in başvurusu kabul edilmemişti.

AK PARTİ'Lİ BAŞKAN 'ÇOBAN BİLE OLAMAZ' DEMİŞTİ

AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçim döneminde Aziziye Belediye Başkan Emrullah Akpunar için "O arkadaşımızdan belediye başkanı olmaz, çoban bile olmaz" demişti.

Seçimi kazanmasının ardından Akpunar da çoban kıyafeti kepenek giyerek taraftarlarıyla birlikte ilçe sokaklarında tur atmıştı.

Seçildikten sonra başka partiye geçip geçmeyeceğine ilişkin bir soruya ise Akpunar şöyle cevap vermişti: ''Bugünkü iktidarın gücüne karşı kaç kişi çıkar? Vallahi bir Emrullah Akpunar çıkar. Kesinlikle olmaz. Millet beni bu partiden seçmiş, bu partiden geldim, bu partiden giderim.''

Büyükşehir belediye başkanlığını AK Parti'nin kazandığı Erzurum'da DEM Parti'nin 3, CHP'nin 2, MHP'nin 2 ve BBP'nin de 1 belediye başkanlığı bulunuyor.

 

Etiketler erzurum ak parti istifa