Erzurum’da Kuran kursu davası: Sanıklar avukatlara saldırdı

Erzurum’da Kuran kursunda çocuklara işkence suçundan iki yurt çalışanının yargılandığı davanın duruşması görüldü. Tutuklu yargılanmasına karar verilen sanıklar, avukatlara saldırdı.

Davayı gönüllü olarak üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, dava takibi için Erzurum’a gitti.
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - Erzurum’da Diyanet'e bağlı Hacı Bahattin Evgi Kuran kursunda 13 çocuğa işkence yapılmasına ilişkin açılan davanın yargılanmasına bugün devam edildi. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuksuz yargılanan iki sanığın tutuklu yargılanmasına karar verildi. Kararın ardından sanıklar ve aileleri, mağdur aile ve avukatlarına saldırdı.

TUTUKSUZ YARGILANAN SANIKLARA TUTUKLAMA

2021 yılında Diyanet’e bağlı Kuran kursunda yaşanan cinsel istismar ve işkence suçları kapsamında yurt görevlileri hakkında dava açıldı. Açılan davada mahkeme 31 Mayıs 2022’de sanık Hakan Aslankafa’ya nitelikli cinsel istismar suçundan toplam 119 yıl 6 ay hapis cezası vermişti. “İşkence” suçlamasıyla açılan ayrı davanın yargılaması bu sabah başladı. Geçtiğimiz mart ayında açılan davada, kurs müdürü N.K. ve hizmetli U.G. tutuksuz yargılanıyordu. Ancak her iki sanık hakkında her çocuk için ayrı ayrı 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Bugün görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanmasına karar verilirken davanın Ekim 2022’ye ertelenmesine karar verildi.

SANIKLAR MAĞDUR AİLE AVUKATLARINA SALDIRDI

Davayı gönüllü olarak üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, dava takibi için Erzurum’a gitti. Duruşmada tutuklu yargılama kararının çıkmasından sonra derneğin avukatlarından avukat Ahmet Kılınç ve Avukat Çisel Demirkan, sanık ailelerinin saldırısına uğradı. Telefonla ulaştığımız Çisel Demirkan, şu an adliyeden güvenlik nedeniyle çıkamadıklarını söyledi.

Saldırının duruşma salonundan çıkarken gerçekleştiğini anlatan Demirkan ve Kılınç, “İddia makamı kuvvetli suç şüphesi ile sanıkların tutuklanmasına karar verildi. Katalog ve kuvvetli suç şüphesi olması nedeniyle bu karar çıktı. Sanık tarafı, tutuklu yargılama çıkınca bize saldırdı. Şu an adliyeden çıkamıyoruz. Bir süre daha beklemek zorundayız” diye konuştu.