Esad: Rus aşısını yaptırmak isterim

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya'nın geliştirdiği korona virüsü aşısını yaptırmak istediğini söyledi. Esad, “Suriye’de herkes Rus aşısını ve ne zaman mevcut olacağını soruyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya’nın geliştirdiği korona virüsü aşısı Sputnik V’yi yaptırmak istediğini söyledi. Esad, Sputnik V aşısını yaptırmayı isteyip istemeyeceği sorusuna, “Elbette, bu koşullar altında herkes bu tehlikeli virüse karşı aşı yaptırmak ister” yanıtını verdi.

Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan Esad, Şam’ın Rus yetkililerle Suriye pazarına aşı tedariki konusunu görüşeceğini belirterek, konunun önemli olduğunu söyledi. Esad, “Aşı sanıyorum henüz uluslararası pazarda mevcut değil ancak uluslararası çapta ulaşılabilir olduğunda Rus yetkililerle aşıların Suriye pazarında bulunmasını konuşacağız. Bu çok önemli ve bu zamanlarda bir gereksinim” dedi. Esad, “Suriye’de herkes Rus aşısını ve ne zaman mevcut olacağını soruyor” dedi.

Sputnik V, dünyada korona virüsüne karşı tescillenen ilk aşı olma özelliğini taşıyor. Bununla birlikte, Sputnik V'nin üçüncü faz denemeleri henüz tamamlanmış değil. (Sputnik/ DIŞ HABERLER)