Esenler Otogarı boş kaldı: Biletler pahalı bayram planları iptal

Kurban Bayramı’nda memlekete gitmek isteyenler Esenler Otogarı’nda soluğu alıyor. Önceki yıllara göre otogarda daha az yoğunluk mevcut. Nedeni ise bilet fiyatlarının yüksek olması.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL – Kurban Bayramı için İstanbul’dan memleketine gitmek isteyenler, bilet fiyatlarından yakınıyor. Esenler Otogarı’nda önceki bayramlara göre yoğunluk olmasa da bazı kentlere giden az sayıdaki otobüs firması kısmi yoğunluk olduğunu söylüyor. Yolcular, bayram öncesi ile geçen yıla göre bilet fiyatlarının çok fazla arttığını söylese de otobüs firmaları ve şoförler de akaryakıt fiyatlarına göre bilet fiyatlarının ‘normal’ olduğunu belirtiyor.

Esenler Otogarı’nda bayram öncesi bilet bulabilmek, önceki yıllara göre daha kolay. Bilet fiyatlarını ekonomik bulmayanlar, ya geri dönüyor ya da hiç bayram ziyareti gerçekleştirmeyi düşünmüyor. Urfa’dan gurbete gelenler bayramda memleketine dönmek için 1-2 günlük yevmiyelerini bilete vermek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Biletlerin karaborsaya düştüğünü söyleyen de mazot fiyatlarının yüksek olması nedeniyle fiyatların ‘normal’ olduğunu savunan da var. Esenler Otogarı’nda çalışanlarla birlikte yolcuların ortak noktası ekonomik sorunlar.