Eşini öldürtmek için Bitcoin ile anlaştığı tetikçi sahte çıktı

ABD'de yaşayan ve eski eşini öldürtmek için 12 Bitcoin ödeyerek kiralık katil tutan kadının ödeme yaptığı site dolandırıcı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yaşayan Kristy Lynn Felkins, eski eşini öldürmesi için ücretini Bitcoin ile ödediği bir kiralık katil tuttu. Ancak site dolandırıcı çıktı ve kadının yazışmaları polise sızdırıldı. Felkins kiralık katil tutmaktan suçlu bulundu ve 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Daily Mail'in haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kuzey Carolina eyaletinde yaşayan 37 yaşındaki Kristy Lynn Felkins, 2016 yılında eşi Gabe Scott’ı öldürmesi için kiralık katil tuttu. Felkins, tetikçiye Besa Mafia web sitesi aracılığıyla 12 Bitcoin ödedi.

Lise yıllarından beri beraber olan Gabe ve Felkins 12 yıldır evliydi ve iki çocukları vardı. 2016 yılına geldiklerinde, dostça ayrılmayı konuşuyorlardı. Felkins, siteyi ilk olarak Şubat 2016'da kullanmaya başladı.

Mahkeme kayıtlarında bu site, 'kripto para ödemeleri karşılığında cinayet, adam kaçırma ve saldırı dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunan bir platform' olarak tanımlanıyor. Felkins dört ayını 'eski kocasının öldürülmesini düzenlemek için site yöneticisiyle iletişim kurarak’ geçirdi.

Felkins, ödemeyi yaptıktan sonra Scott’ın ev adresini, işe gitmek için ayrıldığı saat ve araç bilgilerini ve onun bulunabileceği yerler gibi diğer bilgileri de siteye verdi. Sitenin admini, “Tamam, hazırız. Evinden çıkıp arabasına binince onu vuracağız. O ölene kadar bir yere ayrılmayacağız” diye yanıt verdi. Siteden verilen plana göre Scott sniper ile öldürülecekti.

Felkins’in ödeme yaptığı site dolandırıcı çıktı. Üstüne bir hacker siteye erişip Felkins’in mesajlarını polise iletti. Polisin yaptığı inceleme sonucu Felkins’in IP adresi kripto hesabında kullandığı IP adresiyle eşleşti.

Gabe Scott, eski eşinin bu girişimini, evini ve hayat sigortasını nakde çevireceği için maddi sebeple yaptığını düşünüyor. Kiralık katil tutmaktan dolayı suçlu bulunan Felkins’in 10 yıla kadar hapsi isteniyor. (DIŞ HABERLER)