Eski hakemler derbiyi yorumladı: 'Tartışmasız, açık ve net bir penaltı'
Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi golsüz eşitlikle sonuçlandı. Trio ekibi, mücadelenin yabancı hakemi Slavko Vincic'in kararlarını değerlendirdi.
YUSUF'UN SALLAI'YE MÜDAHALESİNDE KART GEREKİR Mİ?
Bahattin Duran: "Galatasaray hızlı hücuma çıkacakken Fenerbahçeli Yusuf, rakibini durdurmak için bir faul yapıyor. Topla oynayan Galatasaraylı oyuncu, top ayağından açıldıktan sonra, topla oynama şansı kalmadıktan sonra basması var. Kontrolsüz basma. Maçın henüz 2. dakikası. Ben sarı kart beklerdim."
Deniz Çoban: "Bu 1. dakika da olsa, 95. dakika da olsa sarı kartlık basma. Dikkatsiz faul olarak gördüyse itiraz etmem. Mutlaka sarı kart olmalıydı."
Bülent Yıldırım: "Hakem temas noktasını sağlıklı görememiş olabilir. Ayağa basma ve kontrolsüz faul, taktik amaçlı yapılmış bir faul. Genel uyarı değil de sarı kart gerekir."
FENERBAHÇE'NİN İPTAL EDİLEN GOLÜ
Bahattin Duran: "Düdük zamanlaması çok doğru. Muslera topla oynadı, Szymanski fren yapamadı, ellerini bariyer olarak kullandı, Muslera'ya çarptı. Muslera topla oynadı, yapması gereken hamleyi yaptı, Szymanski çarptı. Faul ve gol iptali doğru karar."
Deniz Çoban: "Faulde hiç şüphe yok. Muslera topla oynadıktan sonra Szymanski gidip çarptı. Düdük zamanlaması doğru."
Bülent Yıldırım: "Pozisyon çok net. Muslera topla oynarken çarpma var. Dikkatsiz fauldür. Gol iptali yüzde 100 doğru."
OSIMHEN ELLE OYNADI MI?
Deniz Çoban: "Dördüncü hakemin, yardımcı hakemin hâkim olduğu pozisyonda, Osimhen'in elleri doğal pozisyondayken... Osimhen ne yapabilir daha? Kendi takım arkadaşından gelen top. Asla elle oynama değil."
Bahattin Duran: "Yakın mesafeden, kendi takım arkadaşından gelen top. El doğal konumda. Bu pozisyonda elle oynama olmaz."
Bülent Yıldırım: "Kesinlikle elle oynama söz konusu değil."
OSIMHEN'İN PENALTI BEKLEDİĞİ POZİSYON
Deniz Çoban: "Bence burada penaltı yok. Hakem oyunu devam ettirerek doğru mu yaptı? Doğru yapmadı. Neden? Skriniar, Osimhen'i perdelemeye gelirken Osimhen sol kolunu kontrolsüz şekilde dışarıya açarak Skriniar'ın yüzüne vurdu. Skriniar dönerken Osimhen arada sıkışıp yerde kaldı. Osimhen'in kolu doğal değil. Kontrolsüz... Sarı kart görmesi lazım. Hücum faul verilmesi lazım. Hakem, pozisyonu itibarıyla göremiyor mu? Açık bir kol var. Devam demeyi tercih etti. Burada penaltı yok, penaltıdan önce hücum faul var."
Bahattin Duran: "Burada çok fazla tartışacak bir şey yok. Hakemin devam kararı doğru mu? Penaltı için soruyorsak evet. Osimhen hücum faul yaptı, sarı kart verilmeliydi. Elini Skriniar'ın yüzüne uygunsuz kullanmış. Net faul, net sarı kart, penaltı yok."
Bülent Yıldırım: "Penaltı yok. Ancak, içerideki fiziksel mücadeleye bakınca Osimhen'in Skriniar'ın yüzüne kol hamlesi var. Hücum faul ve sarı kart."