Eskişehir İtfaiyesi’nden Denizli'deki orman yangınına destek

Denizli’deki orman yangınlarına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlıklarından yangınlara müdahale etmek üzere arasöz, su tankeri ve personel desteği sağlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hava sıcaklıklılarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte 14 Haziran 2024 tarihi saat 13.30 sıralarında Denizli’nin Babadağ, Tavas, Kale, Çal, Honaz, Acıpayam ve Pamukkale ilçelerinde kuvvetli rüzgar nedeniyle başlayan yangınlar gece saatlerine kadar devam etti.

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya ve Manisa valiliklerine gelen talimat doğrultusunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi AKOM’un koordinasyonu ile İtfaiye ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlıklarından yangınlara müdahale etmek üzere arasöz, su tankeri ve personel desteği sağlandı.

Denizli’nin Babadağ ilçesinde başlayan orman yangınlarına ilk müdahale 9 helikopter, 7 uçak ve 300 personel ile yapılırken çevre il ve ilçelerden gelen ekipler ile yangınlar kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları yapıldı.

Eskişehir AKOM yetkilileri, araçtan bilinçsiz bir şekilde atılan izmarit, cam şişe gibi yangına sebebiyet verecek maddelerin atılmaması, hasat döneminde tarımsal alanlarda anızların yakılmaması, şehirde belirlenen piknik alanları haricinde ormanlık alanlarda mangal ve ateş yakılmaması konusunda duyarlı olunmasına yönelik vatandaşlara uyarılarda bulundu.