Eskişehir Kitap Fuarı, 4 yıl aradan sonra kapılarını açtı

Eskişehir Ticaret Odası Fuar Merkezi'nde açılan Eskişehir Kitap Fuarı, 5 Mayıs’a kadar devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Kitap Fuarı, 27 Nisan’da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar, 5 Mayıs Pazar akşamı saat 19.30’a kadar Eskişehir Ticaret Odası Fuar Merkezi'nde ziyaret edilebilecek. 276 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun yer aldığı fuarda, panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinliklerinden oluşan 93 kültür etkinliği yer alıyor. 4 yıl aradan sonra kitapseverlerle buluşan Eskişehir Kitap Fuarı’na olan ilgi oldukça yüksek.

Uzun bir aradan sonra yeniden Eskişehir Kitap Fuarı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile 4 yıl aradan sonra yeniden Eskişehir Kitap Fuarı’nın kapılarını açmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Edebiyat ve yayıncılık dünyasını bir araya getiren bu fuarı, 276 yayınevi, marka ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla hazırladık. Dokuz gün boyunca kitapseverlerle buluşacak olan Eskişehir Kitap Fuarı, birbirinden farklı atölye, etkinlik, söyleşi ve sergilere ev sahipliği yapacak. Tüm kitapseverleri fuarımıza bekliyoruz" dedi.

'ÜLKEMİZDE KİŞİ BAŞINA 8,1 KİTAP DÜŞÜYOR'

Kitap dünyasının hem bireysel hem toplumsal gelişime katkı sağladığını vurgulayan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, "Ülkemizde kişi başına 8,1 kitap düşüyor. Bu oran hala bizim istediğimiz seviyelerde değil. Okuma kültürünün kayba uğramaması ve bu alanda farkındalık oluşması için bu fuarları oldukça önemsiyorum" diye konuştu.