Eskişehir’de esnaf yaralarını sarmayı bekliyor

Okulların açılacağı haberiyle birlikte okul eşyaları satan esnaf, geçen yıl yaşadıkları kaybı gidermek istiyor.

Okulların 6 Eylül'de açılması planlanıyor
Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR - 6 Eylül’de açılması planlanan yeni eğitim dönemi küçük esnafın yüzünü güldürdü.

Yaklaşık bir buçuk yıldır okulların kapalı kalması nedeniyle büyük zorluk çeken giyim esnafı, bu yıldan umutlu. Pandeminin yükünü kendilerinin çektiğini söyleyen esnaflar, okulların kapanmamasını isteyerek, yaralarını sarmayı bekliyor.

‘PANDEMİDE ÇOK ZOR DURUM YAŞADIK’

Okul kıyafetleri satan esnaf Ümit Altın, alışverişlerin yavaş yavaş başladığını söyledi. Geçen sene pandemi süreciyle okulların

Ümit Altın

ertelendiğini ifade eden Altın, “Okul kıyafetleri satan esnaflar olarak durumdan çok etkilendik. Sezona hazırlığımızı yapmıştık. Fakat okullar hastalıktan dolayı düzenli bir şekilde açılmadığından esnaf çok zor durum yaşadı. Bu sene yapılan açıklamalar doğrultusunda biz yine hazırlıklarımızı yaptık. Şu an veliler gelmeye başladı. Tercihlerini ve alışverişlerini yapıyor. Geçen seneki açığımızı kapatamayacağız ama bir nebze de olsa bize can suyu olacağını düşünüyorum” dedi.

‘ESNAF YARALARINI SARACAK’

Ayakkabı esnafı Fevzi Beyzel ise şöyle konuştu: “Şimdiden vatandaşlar çanta, okul kıyafeti, ayakkabı almaya başladı. Esnaf hazırlıklarını yaptı. Müşterilerini bekliyor. Esnaf pandemi yaralarını da daha iyi saracak. Çünkü hem pandemide hem de Ramazan bayramında kapalıydık. O da esnafa büyük yük oldu. Okulların açılması vatandaşa da esnafa da çok iyi olacak.”

‘MALI ZAMLI ALMAMIZA RAĞMEN ZAM YAPMADIK’

Çantacı esnafı Adem Onan ise bir haftadır alışverişlerin başladığını kaydederek, bunun daha da artacağını düşündüğünü söyledi.

Adem Onan

Fiyatlara zam yapmadıklarını belirten Onan “Fiyatlar 75 liradan başlıyor 130 liraya kadar gidiyor. Geçen senenin fiyatları. Malı zamlı almamıza rağmen bir zam yapmadık. Vatandaşın da durumunu biliyoruz” şeklinde konuştu. Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yaz sezonuyla esnafın işlerinde kısmen bir kıpırdanma olduğunu ifade ederek 6 Eylül’de okulların açılmasının esnafta ciddi bir hareketlik yaratacağını dile getirdi.