ESP Eş Genel Başkanı gözaltına alındı

ESP üyelerine yönelik olarak 24 gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul'da sabahın erken saatlerinde çok sayıda adrese polis baskını yapıldı.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üye ve yöneticilerinin evlerine sabaha saatlerinde polislerce baskın düzenlendi.

İstanbul Camhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 24 isim hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Yapılan ev baskınlarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ile SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz’ın da aralarında olduğu en az 14 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: ESP üyeleri Hüseyin İldan, Çınar Altan, Ömer Sinan, Hıdır Yılmaz, Emrah Topaloğlu, Zeynep Gerçek, İbrahim Gerçek; SGDF üyeleri Ela Deniz Albayrak, Özge Doğan, Nazlı Yöyler, Yaren Tuncer

ETHA muhabiri Pınar Gayıp ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) PM üyesi Helin Yılmaz’ın da gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Eylül ayında yine ESP’lilere yönelik soruşturmalarda gözaltına alınan ve aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ile Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) MYK üyesi Çiçek Otlu’nun da olduğu 17 kişi tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler mlkp gözaltı tem polis