ESP'den Doğukan Çep hakkında suç duyurusu: 'Aklayanları biliyoruz'

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) 2013 yılında 10 mensubunu vurduğunu itiraf eden Sinan Ateş davası sanıklarından Doğukan Çep hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinan Ateş suikastının azmettiricisi olduğu suçlamasıyla yargılanan Doğukan Çep'in duruşmada verdiği ifadelerin ardından Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) avukatları, Çep hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sinan Ateş cinayeti sanığı olarak yargılanan ülkücü faşist Doğukan Çep, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti önünde 1-5 Temmuz tarihleri arasındaki duruşmada devlet adına işlediği suçları açıklarken, 'devlet adına ESP’lileri vurdum' dedi. Doğukan Çep’in bu itirafları nedeniyle; Partimize dönük olarak İstanbul Gülsuyu Mahallesi'nde 2013 yılında gerçekleşen saldırılar hakkında yeniden suç duyurusunda bulunduk ve Çep hakkında yargılama başlatılmasını talep ettik.

Bu tetikçileri, işledikleri suçları ve onları cezasızlık zırhıyla koruyan, aklayanları biliyor, tanıyoruz. Bu sistematik terörle mücadele ederek bugünlere geldik, mücadelemize de devam edeceğiz. Yargı makamlarına yansımış bu beyanlar karşısında da hukuki sürecin takipçisi olacak; çetecilerin suçlarını teşhire devam edeceğiz. Demokratik kamuoyunu ve basını bilgilendiriyor, sürecin takipçisi olmaya çağırıyoruz."

(HABER MERKEZİ)