ESP'den gözaltı protestosu ve muhalefete ortak mücadele çağrısı

ESP Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş'ın da aralarında bulunduğu 48 kişinin gözaltına alınması birçok merkezde protesto edilirken, muhalefete ortak mücadele çağrısı yapıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Örgütü, Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş’ın da aralarında bulunduğu 48 kişinin gözaltına alınması Diyarbakır, Adana, Mersin, Antalya'da yapılan açıklamalarla protesto edildi. 

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Xezal Parkı'nda yapılan açıklamaya, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) yöneticileri de katıldı. Açıklamada, "Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız" yazılı pankart açılırken, sık sık "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı. 

‘SOSYALİZME YÜRÜMEK İÇİN BİR ADIM ÖNE ATILMA ZAMANIDIR’

ESP Diyarbakır İl Yöneticisi Ayşe Esmer, operasyonun rejimin sömürdüğü ve ezdiği kitlelerin hesap sormasından korkmasından kaynaklandığını dile getirdi. Esmer, "Birleşik mücadeleyi büyütüp faşizmi yıkmak ve sosyalizme yürümek için bir adım öne atılma zamanıdır" dedi.  

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, iktidarın muhalefete yönelik gerçekleştirdiği tutuklama ve gözaltı operasyonların sonuçsuz kalacağını belirterek, tüm muhalefete ortak mücadele çağrısı yaptı. 
 
TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan da ESP’ye yapılan operasyonların eş başkanlığa yönelik olduğunu ifade etti. Saldırıların tüm kadınlara yönelik olduğunun altını çizen Gökkan, saldırıları kınayarak, mücadele çağrısı yaptı. 
 
Açıklama KKP, HDP, TİP yöneticilerinin ESP’yle dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

'PARTİMİZİN İRADESİNİ KIRAMAYACAKLAR'

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü, Heykelli Park'ta yaptıkları basın açıklamasıyla ESP'ye dönük gözaltı operasyonuna tepki gösterdi. "Faşizmi yeneceğiz. Biz kazanacağız" pankartının açıldığı açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış ile HDP il ve ilçe yöneticileri, EMEP, DAD, Eğitim Sen, Kaldıraç ve Halkevi yöneticileri de destek verdi.  

ESP Parti Meclisi (PM) Üyesi Osman Kara, dün 12 ilde parti yöneticilerine dönük yapılan operasyonda aralarında; ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA muhabiri Pınar Gayıp ve HDP PM Üyesi Sıtkı Güngör'ün aralarında olduğu 48 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı. Kara, "Bu saldırılar karşısında ne dün nede bugün hiçbir şekilde yılmadık ve ezilmedik. Hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız da. Bu faşizan saldırılarla partimizin iradesini kıramayacaklar. Partimiz, AKP ve saray faşizminin saldırılarını boşa çıkaracaktır" dedi. 

'GÖZALTINDAKİLER DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'

HDP Mersin İl Örgütü, ESP yöneticilerine yönelik yapılan gözaltıları protesto etti. HDP Mersin İl Örgütü binasında yapılan açıklamaya HDP milletvekilleri Fatma Kurtulan, Rıdvan Turan ve Musa Piroğlu ile partililer katıldı. Açıklamada “Gözaltına alınana ESP’li yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın” pankartı açıldı.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, iktidarın HDP’ye ve HDP bileşenlerine yönelik cadı avının devam ettiğini söyledi. Turan, “AKP-MHP faşist koalisyonun gelinen noktada önündeki en ciddi muhalefet bariyeri HDP’dir. HDP, Kürt özgürlük mücadelesi ve Türkiye sosyalist hareketinin devrimci damarının siyasi alanda realite oluşun adıdır. Çok köklü direnişler geleneğine sahiptir. Ne devletin birbiri ardına saldırıları bu direnişi engelleyebilir ne de haktan hukuktan zerre-i miskal nasiplenmemiş olan adalet kurumu, yargı kurumu bu direnişi engelleyebilir” dedi.

 HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, baskıyı sürekli artıran bir iktidarı gerçeği ile karşı karşıya olduklarını söyleyerek, “Bu iktidarın ayakta kalabilmek yapacağı tek şey toplumsal muhalefetin bütün odaklarını bastırmak ve toplumun direnme kabiliyetini ortadan kaldırmaktır. İktidarın halka verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Ülke ağır bir yoksullukla boğuşuyor. Büyük bir saldırının ortasından geçiyor. İşsizlik, yoksulluk ve sefalet halka kader olarak dayatılıyor. Aynı zamanda iktidar bu salgın ve yoksulluk koşullarında savaş politikalarını devam ettirmekten geri durmuyor. Kürt halkına karşı yürütülen düşmanlık siyaseti, Türkiye halkına baskı, zülüm ve operasyon olarak dönüyor. ESP ve Kaldıraç okurlarına yapılan saldırı tam da bunun göstergesidir. İktidarın HDP ve HDK’ye yönelik saldırıları kendi önündeki engelleri açmaya yönelik girişimlerdir. Yoldaşlarımız bir an önce serbest bırakılsın” ifadelerini kullandı.

HDP Antalya İl Örgütü il binaları önünde yaptıkları basın açıklamasıyla ESP'ye dönük operasyona tepki gösterdi. "Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz" pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP PM Üyesi Songül Şarklı, ESP'ye dönük operasyonlarını protesto ederek, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti. (MA)