Esra Ersoy tutuklamaya itiraz etti

Tatil için gittiği Bodrum’da 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası verilen Esra Ersoy, hükümle beraber verilen tutuklama kararına itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamuoyunda 'Ciciş kardeşler' olarak bilinen Esra ve Ceyda kardeşlerden Esra Ersoy çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle verilen hapis cezasına itiraz etti.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi, geçen hafta karara bağlanan davada, Esra Ersoy’a, ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından 10 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Hükümle beraber, Ersoy’un tutuklanmasına karar verildi. Karar gereği, dosya infaz savcılığına gönderilecek. Ersoy, tutuklanarak ceza evine gönderilecek.

İTİRAZDA ÇOCUK SUÇLANDI

Kararın infazı için süreç devam ederken, Ersoy, bir üst mahkeme konumundaki Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Avukatı Merve Uçanok’un imzasını taşıyan itiraz dilekçesinde, tutuklama kararının kaldırılması talep edildi. Dilekçede, Ersoy’un adli kontrol hükümlerine uyduğu belirtilerek, “Mahkeme 11 Mart’ta, hükümle birlikte tutuklama kararı verdi. Müvekkil bu karardan 3 gün sonra bile karakola giderek imza verdi. Yurtdışı yasağı da var. Kaçma şüphesi yok. Olası bir tutuklama cezalandırmaya dönüşür” denildi.

Mahkûmiyet kararının da hukuka aykırı olduğu görüşü savunulan dilekçede, “Dosyada çelişkili ifadeler dışında mahkûmiyet için somut tek bir delil yok. Müvekkil istismarla suçlanıyor. Ancak, olay tam tersi durumda. Şikâyetçi çocuk, müvekkile yönelik istismarda bulunmuş. Üstündeki elbise yırtılmış. Boy ve kilo olarak, müvekkil, şikâyetçi çocuktan daha küçük. Gündüz vakti, Bodrum gibi bir yerde bir kadının, yaşı küçük de olsa vücudu belli bir erişkinlik düzeyine erişmiş ve ergenliğe girmiş bir erkeği, herhangi bir silah vb. zorlama olmadan böyle bir eylem gerçekleştirmesi mümkün değil” denildi.

Ne olmuştu?

Dava dosyasına göre olay 22 Ağustos 2021’de yaşandı. Dosyaya göre, ‘Ciciş Kardeşler’ olarak da bilinen Ceyda ve Esra Ersoy, olaydan bir gün önce Bodrum’a gitti. İki kardeş arasında, uyuşturucu madde kullanımı konusunda tartışma çıktı. Odadan çıkan Esra Ersoy, ifadesinde, telefonunu şarj etmek için bir üst kattaki bir odanın kapısının zilini çaldı. Kapıyı, 2008 doğumlu D.S.B. açtı. Ersoy, ifadesinde, telefonunu şarja taktıktan sonra, aldığı uyuşturucu nedeni ile uyudu. Ersoy, bu esnada, çocuğun kendisine dokunduğunu, üstündeki elbisenin yırtıldığını, vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğunu belirtti. Dakikalar sonra, odaya gelen çocuğun annesi Şerife B. ile odayı kiralayan arkadaşı Dilek Ü., odada Esra Ersoy ile karşılaştı. D. S. B., Ersoy’un kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Aynı gün göz altına alınan Ersoy hakkında dava açıldı. (HABER MERKEZİ)