EURO 2024’te görülmemiş olay: Sarı kart kaderi değiştirdi

EURO 2024 C Grubu'nda son maçların tamamlanmasıyla dikkat çeken bir olay yaşandı. Yardımcı antrenör Milivoje Novakovic'in gördüğü sarı kart Danimarka'nın kaderi değişti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Grubu 5 puanla İngiltere lider tamamlarken, Danimarka ve Slovenya 3 puanla bitirdi ve Danimarka ikinci sırada Slovenya ise üçüncü sırada kendine yer buldu.

Bunun nedeni, Slovenya yardımcı antrenörü Milivoje Novakovic'in gördüğü sarı kart. Danimarka ve Slovenya puan, averaj, attıkları gol ve oyuncuların gördüğü kartlarda aynı sayıları tutturmuştu.

UEFA'dan yapılan açıklamada Slovenya'da yardımcı antrenör Milivoje Novakovic'in gördüğü sarı kartın dahil edildiği, kart puanında Danimarka'nın daha iyi durumda olmasından dolayı ikinci olduğu belirtildi.

DANİMARKA, ALMANYA İLE EŞLEŞTİ

Bu sonuçla Danimarka, turnuvanın ev sahibi Almanya ile eşleşirken, en iyi üçüncüler arasına giren Slovenya son 16 turunda Portekiz, İngiltere ya da E Grubu'nun birincisiyle eşleşecek.

E Grubu'nda Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna bulunuyor.

ELEMELERDEKİ PUANLAR DA EŞİT

Öte yandan Slovenya yardımcı antrenörü Milivoje Novakovic, sarı kart görmesiydi ve bütün istatistikler eşit olsaydı, grubunun ikincisini belirlemek için Avrupa Şampiyonası elemelerindeki grup puan ve averajlarına bakılacaktı. Ancak burada da her iki takımın istastistikleri eşit durumdaydı.

ŞANSLI BİR EŞLEŞME OLABİLİR

Yaşanan bu durumla birlikte Slovenya'nın, ev sahibi Almanya ile eşleşmekten kurtularak, nispeten daha tercih edilebilecek performansı eleştirilen İngiltere yada E Grubu'nu lider tamamlayacak Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna takımlarından biri ile eşleşme ihtimali doğdu.

(SPOR SERVİSİ)