Ev yapılan depremzede, AK Gençlik Ocakları Başkanı'nın kayınvalidesi çıktı

İçişleri Bakanlığı'nın logosunu kullandığı için tutuklanan AK Gençlik Ocakları Başkanı Ferhat Aydoğan’ın "Yardım eli uzattık, yeni ev yapıyoruz" dediği depremzedenin kayınvalidesi olduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: Birgün
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genel Başkanlığını Ferhat Aydoğan’ın yaptığı AK Gençlik Ocakları, haziran ayında yaptığı açıklamada, “Antep Nurdağı'nda depremde evi yıkılan bir aile için harekete geçtiklerini” duyurdu. Açıklamada aileye anahtar teslim yeni bir ev yapılacağı da ifade edildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre ev yapılacak arazide pozlar veren AK Gençlik Ocakları Başkanı Ferhat Aydoğan "Bu girişim, Türkiye'nin AK Gençlik Ocakları tarafından gerçekleştirilen yardım çalışmaları kapsamında, deprem gibi doğal afetlerden etkilenen insanlara destek olmayı amaçlıyor. Bu tür faaliyetler, toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemli bir örneğini sergiliyor" dedi.

Ferhat Aydoğan'ın “Yardım eli uzatıyoruz, anahtar teslim ev yapıyoruz” dediği Urkiye Yıldız'ın Ferhat Aydoğan’ın kayınvalidesi olduğu ortaya çıktı.

Ferhat Aydoğan, daha önce suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın “basın danışmanı” olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti. Depremin ardından Maraş’a giden Aydoğan, burada Orgeneral Arif Çetin’le görüştüğünü sosyal medyadan duyurmuş, bu görüntüler sonrası Çakıcı, Aydoğan’ın danışmanı olmadığını söylemişti. Aydoğan’ın Alaattin Çakıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek gibi isimlerle fotoğrafları bulunuyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN LOGOSUNU KULLANMAKTAN TUTUKLANDI

Ferhat Aydoğan, İçişleri Bakanlığı'nın logosunu kullanarak kart bastırmasının ardından dün gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Aydoğan'ın Adana'da tutuklandığını sosyal medya hesabından duyuran Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullanmıştı:

"11 Temmuz 2024 tarihinde sosyal medya platformu üzerinden İçişleri Bakanlığımızı etiketleyerek paylaşılan ihbar sonucu, İçişleri Bakanlığı'mızın ismi kullanılarak kimlik kartları düzenlenmiş olduğu tespit edilmiştir. Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihbarın değerlendirilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu; E.V. ve aynı araç içerisinde bulunan F.A. adlı şüpheliler suça konu kartlarla birlikte yakalanmıştır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şahıslar hakkında 'nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs, belgede sahtecilik ve nüfuz ticareti' suçlarından soruşturma açılmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız."

(HABER MERKEZİ)