Everest Dağı'nda ölen Kenyalı dağcının cesedi bulunduğu yerde bırakılacak

Tırmanış yaptığı Everest Dağı'ndan ölen Kenyalı Cheruiyot Kirui'nin cesedi, bulunduğu yerde kalacak. Kirui'nin ailesi kurtarma ekibinin hayatını riske atmamak için bu kararı aldıklarını açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin-Nepal sınırındaki dünyanın en yüksek dağı Everest'te ölü bulunan Kenyalı dağcı Cheruiyot Kirui'nin bedeni bulunduğu yerde bırakılacak.

AA'nın BBC'den aktardığı habere göre ailesi, 40 yaşındaki Kirui'nin cesedinin öldüğü yerde bırakılacağını söyledi.

Aile, "tüm koşulların dikkatli bir şekilde değerlendirilmesinin" ardından kurtarma ekibinin hayatını riske atmamak için cesedin dağda kalmasına izin verme noktasında "zor" bir karar aldıklarını açıkladı.

Nairobi ve Rift Vadisi bölgesindeki Chepterit köyünde anma törenleri yapılacağını belirten aile, "Cheruiyot'un dağlara derin bir sevgisi vardı ve karşılığında dağlar da onu sevdi. Onun mutlu yerinde dinlendiğini bilerek teselli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendisinden bir süredir haber alınamayan Cheruiyot Kirui'nin cesedi 23 Mayıs’ta Everest'in zirvesine yakın bir bölgede tespit edilmişti. Kenyalı dağcıya rehberlik eden Nawang isimli Nepalli dağcıdan ise henüz haber alınamadı.

Kirui'nin oksijen takviyesi almadan Everest Dağı'na tırmanma girişimde bulunan ilk Afrikalı dağcı olduğu belirtiliyor.

Everest Dağı'ndaki tırmanışlarda kötü planlama ve olumsuz hava koşulları bazı dağcıların hayatını kaybetmesine yol açıyor. Dünyanın en yüksek dağında ölen 330 dağcıdan yaklaşık 200'ünün cesedinin orada kaldığı tahmin ediliyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)