Evlerini sürekli su basan Uluyol ailesi çözüm bekliyor

Evini sürekli su bastığı için işe gidemeyen Ahmet Uluyol işten çıkarıldı. 3 çocuğu olan Uluyol, kapıların sürekli yüzüne kapandığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de yaşayan 30 yaşındaki Ahmet Uluyol, bodrum kattaki evini sürekli su basmasından dolayı yetkililerden çözüm bekliyor. 

Kanalizasyon sorunu yüzünden evini su basan Uluyol, problem nedeniyle hamile olan eşinin stresten erken doğum yaptığını anlattı. İki çocuğu kirli su yüzünden hasta olan Uluyol'un, yine aynı sorunun yaşadığı bir gün işe gidemeyince işine son verildi.

'CEBİMDE 120 TL VARDI ELEKTRİK FATURASI 110 TL GELDİ'

Yaklaşık bir yıldır kanalizasyon sorunu çektiklerini belirten Ahmet Uluyol, “Temizlik firmasında gündelikçi olarak çalışan birisiydim. Evimi su bastıktan sonra bir süre işe gidemeyince işime son verdiler. İki kez çamaşır makinesini bozulduğu için atmak zorunda kaldım. Bütün beyaz eşya, elektronik cihazlar bozuldu, yandı. Ekonomik durumumuz iyi olmadığı için her şeyi tek başımıza çözemiyoruz. Cebimde 120 TL vardı. Elektrik faturası 110 TL geldi onu ödedim. Cebimde para kalmadı. İş deseniz yok. Şimdi ben nasıl çamaşır makinesi alayım?” diye konuştu.

Kendi imkanlarıyla çözüm yolları aradığını anlatan Uluyol, “Burası normalde ayda bir taşıyordu. Ben kendi çabamla dışarıdaki kanalizasyona 2-3 metre derinliğinde rögar kazdım. Binadaki hiç kimse bana yardım etmedi. Çekvalf taktık ve dışarıdan gelen su sorununu yüzde 90’a kadar azalttık. Şimdi de bina olarak para toplayıp gideri yapalım diyoruz. Sonuçta hepimizin ortak gideri değil mi? ‘Bizi ilgilendirmez siz bodrum katta oturuyorsunuz’ diyorlar. Yetkililere soruyoruz ‘Bina içine karışamayız’ diyorlar. Ben açık açık söylüyorum boğazıma kadar doldum. Benim iki çocuğum da her gün hastalanıyor. Eşim stresten ötürü erken doğum yaptı. Ben devlete kaç defa gittiğimi hatırlamıyorum. Binadakilere gittiğimizde yüzümüze kapı kapatıyorlar. Geçenlerde eşimin üstüne yürüdüler. Şimdi biz kendi başımıza bir şeyler yapmaya kalkıştığımızda bu sefer de yetkililer neden kendi başına bir şeyler yapıyorsun diye soruyorlar. Benim denetimli serbestliğim var. Ne yapacağım ben şimdi?” diye sordu.

Binanın kontrol edilmesini isteyen Uluyol, "Bir para talebinde de bulunmuyorum. Buranın adı belediye blokları, belediyenin baktığı yok. Gelip baksınlar burada ne sorunlar var diye. Bütün parti binalarına da gittik durumu anlattık. Tamam deyip, numaramızı alıp gönderiyorlar, çocuk avutur gibi. Sosyal yardımdan geldiler, bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler. KASKİ geldi, odanın yarısı dolmadan suyu çekemeyiz dediler. Suyu çekmelerinin bir önemi yok. Ben kovayla çekerim. Kısacası umurumuzda değil diyorlar. Çocuğunuz evde ölse bile bizi ilgilendirmez diyorlar” ifadelerini kullandı.

'HER YERE BAŞVURDUK KİMSENİN UMURUNDA OLMADI'

Maddi durumları iyi olmadığı için sadece kendisinde telefon olduğunu söyleyen Uluyol, “Eve geldim içeriye girdiğimde girişi su basmıştı. Salona kadar gelmeye başladı. Üst kattakilere bağırmaya başladık. Suyu kapatın diyene kadar salonun yarısına kadar su bastı. Her yere başvurduk kimsenin umurunda olmadı. Su baskınlarından dolayı sürekli mobilyaları değiştirmek zorunda kalıyoruz. Zaten maddi olarak kötüyüm. Bir de bunlara para harcıyoruz. Birkaç tanıdık bize destek verdi ve şu an evimizdeki çekyatları ikinci elden alabildik" dedi.

Kızının sınıf birincisi olduğunu dile getiren Uluyol şöyle devam etti: “Tek avuntumuz o oldu. Onu da buruk yaşadık. Annesi o sıralar hamile olduğu için karne almaya gidemedi. Ben gittim karneyi aldım, tam çıkıyordum tuttular beni. ‘Nereye gidiyorsunuz? Kızınız sınıf birincisi oldu siz nasıl babasınız?’ diye. Sevincimizi bile yaşayamadık. Sorunumuz giderilsin, bir de düzenli işim olsun aileme bakabileyim. Çok mu şey istiyorum?”

Sabıka kaydı olduğunu ifade eden Uluyol, “Yüz kızartıcı bir suçum olmadı. İmkansızlıktan eski halime dönmek beni korkutuyor. Dönmek istemiyorum. Devlet imkan açmalı. Bir kulağımda yüzde 100 işitme kaybı var. Sağlık raporum da var ama bunlar da umurumda değil. Sigortalı ve evimi geçindirebileceğim bir iş versinler yeterli. Çaresiz insan her şeyi yapar. Ben iyi bir hayat yaşamak istiyorum. Yeter ki çocuklarımın karnı doysun. Bir buçuk yaşında kızım var. Bez kullanıyor. Yeni çocuk geldi. Onun içinde bez gerekecek. Sadece bez masrafı için ciddi paralar gerekecek. Okul masrafları, evin gıdası, faturalar derken geçim benim için imkansız hale geldi. Ekonomik kriz diye bir gerçek var” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Evrensel)

Etiketler kayseri su basma