Eylem Tok ve oğlu ABD'de tutuklandı

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ile oğlunu yurt dışına kaçıran anne Eylem Tok, ABD'de tutuklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği kazayla ilgili kırmızı bültenle aranan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD'de tutuklandı.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, yazar Eylem Tok'un oğlu 17 yaşındaki Timur Cihantimur lüks otomobiliyle Oğuz Murat Aci'ya çarparak ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Kazanın ardından Tok oğlunu önce Mısır'a daha sonra ABD'ye kaçırdı.

Soruşturma kapsamında kırmızı bülten çıkarılan 2 zanlı, dün ABD'de gözaltına alındı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tok ve Cihantimur'un tutuklandığını aktardı.

Tunç, "Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran’da yapılacaktır. Bu duruşma sonrası başlayacak iade yargılaması sürecini yakından takip edecek, şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri için gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

KALDIKLARI EVE POLİS BASKINI YAPILDI

Anadolu Ajansı'nın Boston Polis Departmanı raporuna dayandırdığı haberine göre, Timur Cihantimur ve Eylem Tok, kaldıkları eve düzenlenen baskınla yakalandı.

Raporda, Güney Florida Bölge Mahkemesi'nin çıkardığı tutuklama kararı üzerine Boston Kaçaklar Birimi polislerinin, 2 sanığın bulunduğu eve yerel saatle sabah 09.30 civarında baskın düzenlediği ve olaysız şekilde gözaltına aldıkları belirtildi.

Cihantimur ve Tok federal mahkeme binasına götürülürken, gözaltı kararında Cihantimur için "kasıtsız adam öldürme ve yaralama", Tok'un da "suçluyu koruma" suçlamalarıyla Türkiye'ye iadesinin istendiği kaydedildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Eylem Tok ABD