Eylem Tok'un tutukluluğunun devamına karar verildi

İstanbul'da ölümlü kazaya karıştıktan sonra oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran annesi yazar Eylem Tok, 27 Haziran'da; Cihantimur ise 20 Haziran'da yeniden hakim karşısına çıkacak.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD mahkemesi, İstanbul'daki ölümlü trafik kazasının şüphelilerinden yazar Eylem Tok'un duruşmasını 27 Haziran’a ertelerken tutukluluğunun devamına karar verdi.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, 2 Şubat günü yazar Eylem Tok'un oğlu 17 yaşındaki Timur Cihantimur lüks otomobiliyle Oğuz Murat Aci'ya çarparak ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Kazanın ardından Tok, oğlunu önce Mısır'a daha sonra ABD'ye kaçırdı.

Soruşturma kapsamında haklarında kırmızı bülten çıkarılan 2 zanlı, 14 Haziran'da ABD'de gözaltına alındı. Tok ve Cihantimur, 15 Haziran'da tutuklandı.

Türkiye'nin iadesini istediği Eylem Tok, tutukluluk halinin gözden geçirilmesi için bugün Boston kentinde mahkemeye çıkarıldı. Tok'un tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Haziran Salı günü görülmesine karar verildi.

'TOK VE CİHANTİMUR'LA İLGİLİ AYRI KARARLAR ÇIKTIĞINA ŞAHİT OLABİLİRİZ'

Timur Cihantimur'un duruşması ise bugün çocuk mahkemesinde görüldü.

Halk TV yayına katılan ve duruşmayı takip eden Amerika'nın Sesi muhabiri Murat Sümer, "Timur Cihantimur'un hem suçu işleyen hem Amerikan vatandaşı hem de 18 yaşından küçük bir çocuk olmasından dolayı, şu aşamada hakim ikisini ayrı değerlendiriyor. Yani iki dava ayrı seyrediyor. Çocuk olması sebebiyle mahkeme salonuna elleri kelepçesiz şekilde getirildi. Üzerinde çocuk mahkumların giydiği bej rengi bir tulum vardı" dedi.

"Şunu söyleyebilirim, yargıç dosyaya hakim değil. Hakim hem dosyadaki eksiklerin tamamlanması hem de kendisinin daha fazla incelemede bulunması amacıyla bu duruşmayı da 27 Haziran'a erteledi" diyen Sümer, Cihantimur'un avukatlarının müvekkillerinin kaldığı koşulların kötü olması sebebiyle duruşmanın öne alınmasın talep ettiğini aktardı. İtirazı kabul eden hakim, duruşmayı 20 Haziran Perşembe gününe erteledi. 

Murat Sümer, "Eylem Tok ve Timur Cihantimur'la ilgili muhtemelen ayrı kararlar çıktığına şahit olabiliriz. En azından süreç anlamında farklı zamanlarda kararlar çıkabilir. Çünkü Timur Cihantimur'un hem 18 yaşından küçük olması hem de Amerikan vatandaşı olması, onu annesi Eylem Tok'tan farklı bir noktaya oturtuyor, Amerikan yargısı karşısında. Eylem Tok tutuklu kalacak, Cihantimur'un son durumuyla ilgili kararı hakim perşembe günü açıklayacak" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)