EYT’lilerin oy tercihleri değişir mi?

EYT’lilerin taleplerinin yerine getirilmesi sonrası yaklaşık 2,5 milyon kişi emekli oldu. Çanakkale’deki SGK’ye giden EYT’li Önal, bu durum nedeniyle oy tercihinin değişmeyeceğini söyledi.

Emeklilik hakkını kontrol etmek isteyenler, SGK bürolarında uzun kuyruklar oluşturdu.
Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' (EYT) ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Çanakkale’de de bilgi edinmek amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’na gidenler uzun kuyruk oluşturdu.

Seçim öncesi tamamlanacak olan yasal düzenlemenin sandığa yansıyıp yansımayacağını Çanakkale EYT Derneği Başkanı Murat Çağlayan’a sorduk. Çağlayan, “Bu, bir lütuf değildir. Hiçbir zaman siyaset yapmadık, siyasetin içinde olduk, siyasetçilerle birlikte bu mücadeleyi verdik. Siyasi tercihlere yansıyıp yansımayacağını zaman gösterecek” dedi.

Çanakkale EYT Derneği Başkanı Murat Çağlayan

‘LÜTUF DEĞİL HAKKIMIZI TALEP ETTİK’

Çağlayan, EYT’liler olarak bu sürece çok kolay gelinmediğini ifade etti. EYT mağduriyetlerinin daha önce giderilmesi gerektiğini söyleyen Çağlayan, “Bugün itibariyle ne kadar yorgun olsak da mutluyuz ve gururluyuz. Büyük uğraşlar ve mücadelelerden sonra bugün artık ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ diye bir şey söz konusu değil” diye konuştu.  

EYT mücadelesinin önemine değinen Çağlayan, “Hiçbir zaman lütuf değil, hakkımızı talep ettik. EYT, yaş problemi değil, bir hak problemidir. Adalet problemidir” ifadelerini kullandı.  

EYT düzenlemesinin siyasi tercihlere yansıyıp yansımayacağı konusunda ise Çağlayan, “Bunu zaman gösterecek. Verecek bir kısım olabilir ama sonuçta herkes hakkını aldı. Bu bir hak. Verecek olan olur ama ne kadar olur bilemiyoruz” dedi.

Derya Önder

‘OY TERCİHİM DEĞİŞMEZ’

EYT ile emekli olmaya hak kazanan ve SGK’ye giden Atıl Önal, beş yıldır EYT beklediğini dile getirdi. EYT düzenlemesinin sandığa nasıl yansıyacağı konusunda ise “Herkesin kendi siyasi görüşü. Biz hakkımız olanı aldık. Kendi şahsım olarak oyum değişmez” diye konuştu.  

Yaş sınırının kaldırılmasıyla emekli olmaya hazırlanan Derya Önder ise mutlu olduğunu belirterek şunları ifade etti: “En sonunda amacımıza ulaştık. Seçimlerle ilgili yorum yapamam ama dünkü açıklamalarında, ‘Siyasi olarak biz oy için yapmadık’ denildi. İçimizde her tür siyasi partiden insan var. Herkes kendi partisini ya da adayını destekleyecektir.”