Eyüp Alyakut, beraat ettiği cinayet yüzünden öldürüldü

Adana'da 6 yıl önce Şeref Alkan'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanıp beraat eden Eyüp Alyakut evinin önünde öldürüldü. Şeref Alkan'ın oğluyla tetikçi olduğu iddia edilen kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da 6 yıl önce Şeref Alkan'ı (51) içkisinden izinsiz içtiği iddiasıyla çıkan tartışmada öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada beraat eden Eyüp Alyakut (25), evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldü. Polise teslim olan katil zanlısı Umutcan E. (21) ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen Şeref Alkan'ın oğlu Eren Alkan (26) tutuklandı. Alkan'ın kardeşi Bayram Alkan (50) adli kontrolle serbest kaldı. 

Şeref Alkan, 30 Ağustos 2015'te uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Olayla ilgili ifade veren gizli bir tanık Şeref Alkan’ı içkisinden izinsiz içtiği iddiasıyla çıkan tartışmadüa Eyüp Alyakut’un öldürdüğünü iddia etti. Bunun üzerine yakalanıp 8 Ocak 2016'da tutuklanan Eyüp Alyakut, yapılan itiraz üzerine tahliye edildi. Cinayet suçundan yargılandığı Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada suçlamaları reddeden Alyakut, Şeref Alkan'ın kasten yaralama sonucu ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Alyakut'un avukatının itirazı üzerine dosya Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 2.Ceza Dairesi'ne gönderildi. Mahkeme, 7 Ekim 2020'de sanığın cinayet suçunu işlediğinin sabit olmadığına hükmederek oy birliği ile beraat kararı verdi. Heyet, gerçek faillerin tespit edilmesi için de Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Serbest kalan Eyüp Alyakut, 12 Ağustos akşamı evine yürüdüğü sırada karşısından gelen bir kişinin tabancalı saldırısına uğradı. Alyakut öldü. Polis, Alyakut'un husumetlisi oldukları öne sürülen Şeref Alkan'ın oğlu Eren Alkan ile kardeşi Bayram Alkan'ı gözaltına aldı. Bu sırada cinayeti kendisinin işlediğini ileri süren Umutcan E. ise olayda kullandığı silahla teslim oldu.

Şerif Alkan'ın ailesinin, 6 yıl önce işlenen bu cinayet nedeniyle Alyakut ile ailesine husumet beslediği, Umutcan E.'nin ise cinayete azmettirildiği öne sürüldü. Emniyete götürülen katil zanlısı Umutcan E. ise Alyakut ile arasında para meselesi nedeniyle husumet olduğunu, cinayeti bu nedenle işlediğini iddia etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Umutcan E. ile Eren Alkan çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Bayram Alkan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)