Fabrika önünde jandarmanın saldırdığı Özak işçileri bu kez de camiden atılmak istendi

Sendikal hakları ve talepleri için mücadele eden Özak Tekstil işçileri, eylemlerinin 11. gününde yağmurdan korunmak için gittikleri camiden müftü tarafından dışarı çıkarılmak istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'daki Özak Tekstil'de işçilerin sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için başlattığı direniş 11'inci gününde.

Sabah saatlerinde fabrika önüne giden işçiler yine jandarma barikatıyla karşılaştı. Jandarma, işçileri barikatın yanına da yaklaştırmadı. Direniş alanına Ankara'dan bir tuğgeneralin geldiği ve işçilerin fabrikanın önüne yaklaştırılmayacağı bildirildi.

'PAŞA GETİRİN'

Direniş alanına rütbeli asker gönderilmesi sosyal medyada da tepkilere neden oldu.

 

Evrensel'in haberine göre, işçiler, taleplerinin kabul edilmesi için fabrika yönetimine öğlene kadar süre verdi ve aksi takdirde fabrikanın önüne yürüyeceklerini açıkladı.

İŞÇİLER MÜFTÜYE TEPKİ GÖSTERDİ: ALLAH'IN EVİNDEN BİZİ KOVUYOR

Barikata yaklaştırılmayan işçiler, öğlene kadar beklemek için cami avlusuna girdi. İşçiler camide beklerken İl Müftüsü işçilere camide bekleyemeyeceklerini söyledi. İşçiler, keyfi olarak camiye gelmediklerini, jandarma tarafından sürüldüklerini belirttiler ve müftüye tepki gösterdiler.

Caminin kimseye ait olmadığını dile getiren işçiler, “Allah’ın evine sığınmışız, bizi buradan da çıkarmaya çalışıyorlar” dedi. Artık gidecek bir yerlerinin kalmadığını ifade eden işçiler, “Fabrikanın önünden kovdular. Bu da yetmezmiş gibi camiden kovdular” ifadelerini kullandı. Artık durumun çocuk oyuncağına çevrildiğini dile getiren işçiler, “Bu kadar da olmaz. Hukuku, adaleti çocuk oyuncağına çevirdiler. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar” şeklinde konuştu.

EHP KADIKÖY'DE İŞÇİLER İÇİN EYLEM YAPTI

Bu arada Emekçi Hareket Partisi (EHP) üyeleri, Özak Tekstil işçileri için Kadıköy Bahariye Caddesi’nde bulunan Levi’s mağazası önünde eylem yaptı. Mağaza önündeki eylemde konuşan Parti Sözcüsü Özge Akman şöyle dedi:

“Özak Tekstil işçileri, bu ülkenin tüm işçi ve emekçilerinin isteyebilecekleri şeyleri istiyorlar. Özak Tekstil patronu ise oradaki mevcut sendikanın işçilerin haklarını korumaması üzerine işçilerin sendika değiştirmesine tahammül edememiş. Bu ülkenin patronları kendilerini köle sahibi sanıyorlar. Ülkenin dört bir yanında işçilere, gerçek anlamıyla kölelik koşulları dayatılıyor. 

Sendikaya üye olmak bu ülkenin anayasasında yazan bir hüküm. İsteyen istediği sendikaya üye olur, istifa da eder, başka sendikaya da geçer. Bu bir yorum değil, anayasal haktır. Özak işçileri eyleme çıktığında Urfa Valisi eylem yasağı ilan etmiş. Sen kendini anayasanın üzerinde mi zannediyorsun?

Anayasal hakların kullanımını hiçbir vali, hiçbir patron engelleyemez. İçişleri Bakanlığı, bir kez olsun hakkını arayan işçileri değil hak gasp eden patronları gözaltına al! Çalışma Bakanlığı, işçinin emekçinin hakkını almasını bile sağlayamayacaksa ne iş yapar?" (HABER MERKEZİ)