Facebook skandalları dizi oluyor: HBO 'Doomsday Machine'i duyurdu

HBO, Facebook'un adının geçtiği skandalları dizi yapıyor. Şu anda ön hazırlık aşamasında olan dizinin oyuncu kadrosu ve yayın tarihi henüz açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HBO, adı skandallarla anılan sosyal medya platformu Facebook hakkındaki skandalları konu alacak yeni bir dizi hazırlıyor. "Doomsday Machine" adlı dizi, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg’e ve şirketin üst düzey yöneticilerinden Sheryl Sandberg’e odaklanacak.

2004 yılında kurulan platformun adı, aralarında kişisel verilerin de sızdırıldığı Cambridge Analytica gibi skandalların da bulunduğu birçok skandalla anıldı. 2010 yılında David Fincher’ın Oscar ödüllü "Sosyal Ağ" filmiyle kuruluş aşamasının anlatıldığı Facebook hikâyesinin bu defa skandalları konu edinen süreçleri diziye konu olacak.

EMMY ÖDÜLLÜ OYUNCU BAŞROLDE

Kayıp Rıhtım'ın Variety'den aktardığına göre, "Doomsday Machine" adını taşıyacak dizinin yapımcılığını "Wiip" ve "Mr. Robot"u da hazırlayan Anonymous Content üstlenecek. Dizinin senaryosu Amerikalı oyun yazarı, romancı ve senarist Ayad Akhtar tarafından yazılacak. "The Crown" dizisinde Kraliçe Elizabeth’e hayat veren Claire Foy ise serinin baş yapımcısı ve başrolü olacak. Emmy ödüllü oyuncu Foy, Sheryl Sandberg’i canlandıracak. 

DİZİ İLHAMINI KİTAPTAN ALIYOR

"Doomsday Machine" dizisi, ilhamını 2021 yılında yayımlanan Sheera Frenkel ve Cecilia Kang imzalı 'An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination' kitabından alacak. Dizide ayrıca, Facebook’un 2016 yılındaki ABD başkanlık seçimlerini manipüle ettiği iddiaları, bazı özel kullanıcıların platformun genel kurallarından ayrıcalıklı tutulmasını sağladığı öne sürülen XCHECK sistemi gibi konular da yer alacak.

Şu anda ön hazırlık aşamasında olan dizinin oyuncu kadrosu ve yayın tarihi henüz açıklanmadı.