Fars Haber Ajansı: Haniye suikastında havadan karaya roket kullanıldı

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, "incelemelerde suikastın kesinlikle İsrail tarafından gerçekleştirilen 'askeri bir eylem' olduğu ve havadan karaya roket kullanıldığının belirlendiğini duyurdu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da İsrail'in düzenlediği suikastla öldürülmesine ilişkin belirsizlikler ve tartışmalar devam ediyor. 

Haniye'nin, Tahran'da kaldığı Devrim Muhafızları'nın kontrolündeki konukevine aylar önceden sokulan bomba uzakmtan patlatılarak öldürüldüğü iddia edilirken İsrail Ordusu ise "Salı gecesi Şükür'ü öldürdük. O gece Orta Doğu'da ne hava saldırısı ne bir İsrail füzesi vardı" açıklaması yapıldı.

Suikasta ilişkin bir iddia da İran kaynaklarından geldi. İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, Haniye'ye yönelik suikasta ilişkin ilk incelemelerde suikastın havadan karaya atılan bir roketle gerçekleştirildiğinin belirlendiğini yazdı.

AA'nın aktardığına göre Devrim Muhafızları Ordusu'na yakınlığıyla bilinen Fars Haber Ajansı, İran'da resmi misafir olarak bulunduğu konutunda suikasta uğrayan Hamas lideri Haniye'ye düzenlenen suikasta ilişkin ilk incelemelere dair edindiği bilgileri paylaştı.

Tahran'ın kuzeyindeki konutun dördüncü katına havadan karaya bir roketin atıldığını ve patlama sonucunda Haniye'nin misafir olarak bulunduğu bulunduğu odanın pencereleri ile tavanının tahrip olduğu ifade edildi.

İncelemelerde, suikastın kesinlikle İsrail tarafından gerçekleştirilen "askeri bir eylem" olduğunun belirlendiği vurgulandı.

 

(ANADOLU AJANSI)