Fast food hamburgerlerde ölümcül bakteri: Menüden aceleyle kaldırıldı
Dünyanın önde gelen 5 fast food zincirinin hamburgerlerinde ölümcül bakteri olarak bilinen E. coli salgını tespit edildi. Salgına neden olan ürünün menülerden apar topar kaldırıldı.
DUVAR - Dünyanın önde gelen fast food zincirlerinden bazıları, menülerinde bulunan soğanlar nedeniyle yaşanan bir E. coli salgını nedeniyle zor durumda kaldı.
ABD'de McDonald's ile başlayan bu salgın, Taco Bell, Pizza Hut, KFC ve Burger King gibi diğer ünlü restoranları da etkiledi. Söz konusu restoranlar, menülerinden soğanları apar topar çıkarmaya karar verdi.
Restoran yetkilileri, McDonald's'taki E. coli gıda zehirlenmesi olayının kaynağının Kaliforniya merkezli bir ürün şirketi olduğunu açıkladı. McDonald's, California'daki Taylor Farms'ın bir dağıtım tesisine soğan gönderdiğini ve bunun, bazı eyaletlerdeki restoranlardan Quarter Pounder hamburgerlerinin kaldırılmasına neden olduğunu belirtti. Ancak hangi tesisin etkili olduğu açıklanmadı.
Elde edilen verilere göre, bu salgın 13 eyalette 75 kişinin hasta olmasına yol açtı ve bunlardan biri hayatını kaybetti. Sağlık müfettişleri, enfeksiyonların potansiyel kaynağı olarak ince kıyılmış soğanlara odaklandıklarını bildirdi.