Fatih Altaylı'dan Cumhuriyet'e tepki: Bu ayıp değil midir?

Fatih Altaylı, Twitter'dan attığı bir mesajın Cumhuriyet'in internet sitesi tarafından haberleştirilme şekline tepki gösterdi: "Rezil gazeteler sınıfına Cumhuriyet’i de dahil edelim mi!”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haber Türk yazarı Fatih Altaylı, Twitter hesabından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı eleştirdiği bir mesajını haberleştiren Cumhuriyet gazetesine tepki gösterdi. Altaylı "Bu mudur Cumhuriyet" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Yukarıda sözünü ettiğim twitter paylaşımımın fotoğrafını koyuyorum.

Şöyle yazmışım:

“Cumhuriyet’in ilanının yıldönümü için hazırlanan hutbede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını geçirmeyen Diyanet İşleri ve Başkanlık koltuğunu kirleten zat hakkındaki düşündüklerimi yazarsam çok büyük tazminat öder ve hapse girerim. Ama siz içimden geçenleri anlarsınız”

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesi bu paylaşımı haber yapmış ama bakın nasıl:

“Fatih Altaylı’dan sert tepki. ‘Düşündüklerimi yazarsam çok büyük tazminat öder ve hapse girerim'”

 Öylesine alçakça, öylesine adice, öylesine şerefsizce bir alıntı ki, kabul etmek ve sessiz kalmak mümkün değil.

Zaten bu alıntının altına bilumum FETÖ’cüler yorum yazarak bana demediklerini bırakmamışlar.

Sanki düşündüklerimi yazmıyormuşum gibi.

Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Sevgili Aykut Küçükkaya’ya sormak isterim, Aykutcuğum bu yapılan rezilliğe onay veriyor musun? Buna gazetecilik denebilir mi? Bu ayıp değil midir? Başlık yolu ile bir açıklamanın anlamını bambaşka bir yere çevirmek etik midir. Ahlaki midir! İnternet sitenizin yönetimi hala geçmiş dönem kalıntıları ile mu dolu? Okumamamız gereken rezil gazeteler sınıfına Cumhuriyet’i de dahil edelim mi!” (HABER MERKEZİ)