Fauci: Covid'in doğal yollarla ortaya çıktığına ikna olmadım

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Fauci, Covid-19'un 'doğal yollarla ortaya çıktığına ikna olmadığını' dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Covid-19'un 'doğal yollarla ortaya çıktığına ikna olmadığını' söyledi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir çevrimiçi etkinlikle konuşan Fauci, "Elimizden gelen en iyi şekilde ne olduğunu ortaya çıkarana kadar, Çin'de neler olup bittiğini araştırmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Korona virüsünün kökenlerini araştırmak için Çin'in Wuhan kentine giden Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) uzmanların hazırladığı rapora işaret eden Fauci, "Bunu araştıranlar, virüsün büyük olasılıkla hayvanlardan insanlara bulaştığını söylüyor. Ancak başka bir şey de olabilirdi ve bunu incelemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Mart ayında DSÖ'den uzman ekibin hazırladığı taslak raporda, Covid-19 salgınının insan yapımı olup laboratuvardan sızmış olma ihtimalinin 'son derece düşük' olduğu saptamasına yer verilmişti. Raporda, virüsün yarasalardan insanlara geçişi arasında bir başka hayvanın daha bulunmasının en muhtemel senaryo olduğu sonucuna varılmıştı.

Pazar günü ise Wall Street Journal gazetesi, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde çalışan üç kişinin, Kasım 2019'da hastalanarak hastaneye gittiği iddiasına yer vermişti. Gazeteye sızdırılan bir raporda, Wuhan'daki laboratuvarda çalışan üç araştırmacının geçtiğimiz yıl kasım ayında, yani Çin'in DSÖ'ye korona virüsü hakkında bilgi vermesinden önce hastaneye gittiği öne sürüldü. Wall Street Journal'ın haberinde, bu raporun Covid-19'un laboratuvar çıkışlı olduğu iddiasının araştırılması yönündeki çağrıları güçlendireceği belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)