Fauci: Trump'la çeliştiğim için başım belaya girdi

ABD'de bazı kesimlerce 'Doktor Amerika' olarak anılan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, eski başkan Donald Trump ile çeliştiği için 'başının belaya girdiğini' söyledi. Kendisinin ve ailesinin ölüm tehditleri aldığını aktaran Fauci, "Beni en çok üzen eşimin ve ailemin buna maruz kalmasıydı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsü salgınıyla mücadelede en yetkili isim olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, eski başkan Donald Trump'la çeliştiği için 'başının belaya girdiğini' söyledi. Salgınla mücadele konusunda birçok kez Trump'la karşı karşıya gelen Fauci, kendisinin ve ailesinin ölüm tehditleri aldığını aktardı.

'BİLİMSEL VERİLERDEN ZİYADE ÇEVRESİNDEKİ İNSANLARI DİNLERDİ'

New York Times'a konuşan Fauci, daha önce Covid-19 tedavisi için 'vücuda dezenfektan enjekte etmeyi' öneren ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından 'faydasız' olduğu belirtilen hidroksiklorokini 'önlem olarak kullandığını' söyleyen Trump'ın bilimsel verilerden ziyade 'etrafındaki kişilerden gelen önerileri' dinlediğini dile getirdi. Fauci, "Trump yalnızca anektodlara dayanarak bir şeyin önemli olup olmadığına karar verirdi" dedi.

'TEHDİTLER DOĞRUDAN ÇOCUKLARIMIN EVİNE GELİYORDU'

Kamuoyu önünde açıkça Trump'la çeliştiği için 'başının belaya girdiğini' söyleyen Fauci, "Çevresindeki insanlar, başkanla kamuoyu önünde alenen çeliştiğim için sinirleniyordu" ifadelerini kullandı. Kendisinin ve ailesinin ölüm tehditleri aldığını aktaran Fauci, "Beni en çok üzen eşimin ve ailemin buna maruz kalmasıydı" dedi ve şöyle devam etti: "Çocuklarımın nerede çalıştıklarını, nerede yaşadıklarını biliyorlardı. Ölüm tehditleri doğrudan çocuklarımın evine geliyordu."

'PİKNİKTEKİ KOKARCA GİBİYDİM'

Bu süreçte istifa etmeyi düşünmediğini söyleyen Fauci, "İstifa edersem bir boşluk oluşacağını düşündüm. Birilerinin gerçeği söylemeye cesaret etmesi gerekiyordu" dedi. Trump'ın başkanlığında kendisini 'piknikteki kokarca' gibi hissettiğini aktaran Fauci, "Görevde kalmamın ülke için daha iyi olacağını hissettim" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)