Fauci'den itiraf: Test konusunda daha fazla çaba göstermediğim için pişmanım

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, korona virüsü salgınının başlangıcında testlerin yaygınlaştırılması adına 'daha fazla çaba göstermediği için pişman olduğunu' söyledi. Fauci, açıklamalarının bağlamın dışına çıkarılmasından korktuğu için 'pişmanlıkları hakkında konuşmaktan çekindiğini' dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsü salgınıyla mücadelenin en yetkili ismi Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, ülke genelinde daha kapsamlı Covid-19 testleri yapılması adına 'daha fazla çaba göstermediği için pişman olduğunu' dile getirdi. Geçtiğimiz kış aylarının sonunda, salgının kötüye gideceğini bildiğini söyleyen Fauci "O zamanlar yeterli test yoktu" dedi.

'DAHA FAZLA SES ÇIKARMALIYDIM'

Enfeksiyonların 'sessizce yayılmasını engellemek için' test yaptırmanın önemli olduğunu aktaran Fauci, açıklamalarının bağlamın dışına çıkarılmasından korktuğu için pişmanlıkları hakkında konuşmaktan çekindiğini söyledi. Fauci, "Testlerin yaygınlaştırılması için fazla fazla ses çıkarmalıydım" ifadelerini kullandı.

'YETERLİ SAYIDA KİŞİ AŞILANANA KADAR SABRETMELİYİZ'

Pfizer ile BioNTech, geliştirdikleri Covid-19 aşısının yüzde 90 oranında etkili olduğunun duyurmuş, ardından Moderna da ürettikleri aşıda yüzde 94.5 başarı oranı elde ettiklerini açıklamıştı. Her iki aşının da yıl sonuna kadar kullanıma sunulabileceğini söyleyen Fauci, 'normale dönmek için nüfusun önemli bir kısmının aşı yaptırması gerektiğini' dile getirdi. "Aşı, sağlık tedbirlerinin yerine geçecek bir şey olarak düşünülmemelidir" diyen Fauci, "Salgının dinamiklerini tersine çevirmek için yeterli sayıda insan aşılanana kadar sabretmeliyiz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)