Fazıl Say, Özel'in 'playlist'ini değerlendirdi: 'Bilinçsel düşüş' yaşadım

Özgür Özel "Benden YouTuber olur" diyerek en sevdiği şarkıların listesini paylaştı. Fazıl Say: Biraz arabesk, pop, e haklı adam, oy potansiyeli malum; 'her kesime bir şarkı' listesi oluşmuş...

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzisyen Fazıl Say; CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in paylaştığı "en çok dinlediği 15 şarkı" listesini eleştirdi.

Sosyal medya hesabından Özel'in yayınladığı 'playlist'ine ilişkin paylaşım yapan Fazıl Say "Biraz arabesk, pop, popüler kültür, e haklı adam, oy potansiyeli malum; “her kesime bir şarkı” listesi oluşmuş" yorumunu yaptı.

Say'ın ilk sırasında Ahmet Kaya'dan 'Hep Sonradan' şarkısının yer aldığı listeye ilişkin paylaşımı şöyle:  

"CHP genel başkanı @eczozgurozel in en sevdiği 15 şarkıyı paylaştığı listeyi gördüm. Bir anlık 'bilinçsel düşüş' yaşadım.
Biraz arabesk, pop, popüler kültür, e haklı adam, oy potansiyeli malum; “her kesime bir şarkı” listesi oluşmuş.
Amma velakin;
15. Sıradaki şarkı dikkatimi çekti. “Berlin Filarmoni Orkestrası” !!! Ya kardeşim, Berlin Filarmoni bir orkestranın adıdır. Bir şarkı ya da eserin değil. Neyi dinliyorsun? Berlin Filarmoni Orkestrasından Beethoven 7. Senfoni mi ? Hangi şef? Nedir? Ne bu? Açıkla.
Yani
Annem eczacı. Tüm eczacılar bunu bilir, tüm eczacı çocukları da eczacı kalfasıdır ayrıca, bilir. 200 kayıdını bilirler..
Eczacılar kültürlüdür, böyle laf olmaz.
Bir de; 'Yiğidim aslanım' şarkısı , Özgür beyin listesinde; müzik (yani besteci) THEODORAKİS olarak düzeltilmiş, son yıllarda, ben de bilmiyordum, biraz şaşırdım açıkçası bu gelişmeye, hatta baya şaşırdım, yayınevleri , telif kurumları , böyle bildirmişler. O isimli şarkının yanına o ilave lazımmış , @herkesicinCHP yi biz de bu konuda uyaralım.
Arabesk listeye gelince de; Gönlün ne diyorsa oradan çalsın kardeş. Nasıl istersen… ama bil ki bu Atatürk’ün yolu değil!!!"

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)