Fazıl Say ve Patricia Kopatchinskaja konseri Zorlu PSM sahnesinde

Fazıl Say’ın, Moldovalı keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja için bestelediği “Kaybolan Çığlıklar Sonatı”, iki sanatçının Zorlu PSM'deki konserinde ilk kez dinleyici ile buluşacak.

Fazıl Say ve Patricia Kopatchinskaja konseri Zorlu PSM sahnesinde
Fotoğraf:Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sahnede 50 yılı deviren Türk müziğinin dahi piyanisti Fazıl Say ve Moldovalı keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja, 14 Mart Cuma günü Zorlu PSM’de  sahne alacaklar.

Merakla beklenen Fazıl Say ve Patricia Kopatchinskaja konseri Fazıl Say’ın yeni eseri “Kaybolan Çığlıklar Sonatı” ile Patricia Kopatchinskaja’nın “Unisolo” adlı eserlerinin dünya prömiyerine de ev sahipliği yapıyor.

'KAYBOLAN ÇIĞLIKLAR SONATI'

Dünyaca ünlü iki sanatçı; piyanist Fazıl Say ve keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja, Zorlu PSM’de birlikte sahne alacaklar. Cuma günü gerçekleşecek bu muhteşem konserin en dikkat çekici detaylarından biri de hem kemancının hem piyanistin kendi besteleriyle bir duo program oluşturması. Konserde Say’ın yeni eseri “Kaybolan Çığlıklar Sonatı” ve Kopatchinskaja’nın “Unisolo” adını taşıyan eseri dünyada ilk kez seslendirilecek.

 PATRİCİA KOPATCHİNSKAJA’DAN 'UNİSOLO' İLK KEZ SESLENDİRİLECEK

 Fazıl Say’ın, Patricia Kopatchinskaja için 2024 yılında bestelediği “Kaybolan Çığlıklar Sonatı” ilk kez dinleyici ile buluşacak. Sert melodilerin içsel çığlıklara dönüştüğü eser, günümüz sanatçısının buhranlarını ve yaşadığı kaygıları, çarpıcı ve sert melodilerle anlatırken; vurgulu kontrastlarla da kendi nostaljisini yaratıyor.

Gecede ilk kez seslendirilecek bir diğer eser ise, Kopatchinskaja’nın kendi bestesi olan “Unisolo’’ olacak. Prömiyer eserlerinin yanı sıra; konser programında iki çok güçlü eser daha yer alıyor: Polonyalı müzisyen ve besteci Karol Szymanowski’nin  1915 yılında keman ve piyano için yazdığı ve üç şiirden oluşan “Mitler” eseri  ve L.V. Beethoven’in piyano ve keman için 1804 yılında besteleyerek, keman sanatçısı Roldolphe Kreutzer’e ithaf ettiği “Kreutzer” sonatı dinleyicilerle buluşacak.

“Fazıl Say ve Patricia Kopatchinskaja” konserinin sınırlı sayıdaki biletleri passo.com.tr’de.

Kapı açılış: 20.00

Fazıl Say ve Patricia Kopatchinskaja: 21.00

 

 

 

 

(BÜLTEN)